Главният изпълнителен директор на Better.com се извини, че е уволнил

...
Главният изпълнителен директор на Better.com се извини, че е уволнил
Коментари Харесай

Да уволниш 900 души чрез разговор в Zoom и да излезеш в отпуск

Главният изпълнителен шеф на Better.com се извини, че е уволнил 900 чиновници посредством диалог в Zoom при започване на месеца, откакто запис на неприятната сцена закупи известност в мрежата. Мениджърът на ипотечната компания Вишал Гарг твърди, че съжалява за метода, по който е съобщил новината, излиза наяве от писмо, адресирано до чиновниците. Макар методът му да е бил неверен, Гарг остава зад решението за редуциране на личния състав. Дни след извинението обаче той беше " пуснат в отпуск " от борда на шефовете на компанията след траяли несъгласия през миналата седмица. Трима души от мениджърския екип на Better.com подадоха оставки, а плануваното излизане на компанията на борсата посредством SPAC евентуално ще се отсрочи, разкри Fortune.

" Осъзнавам, че методът, по който оповестих тази вест, утежни така и така сложната обстановка ", написа Гарг в обръщението към чиновниците си. Той признава, че " не е съумял да покаже нужното почитание и благодарност " към уволнените чиновници и техния принос към компанията. Все отново мениджърът споделя, че решението за съкращението на личния състав е належащо и не се отхвърля от него, въпреки то да е било зле комуникирано.

Въпреки извинението дни по-късно от ново вътрешно известие, този път от борда на шефовете, излиза наяве, че Гарг " ще си вземе отмора ", а основният финансов шеф Кевин Райън краткотрайно поема ръководството. Ръководството също по този начин споделя, че самостоятелна компания ще направи оценка на водачеството и работната среда на компанията.
Нестандартното уволняване
" Ако сте в този диалог, вие сте част от злополучната група, която е уволнена. " Така мениджърът на стартъпа за ипотеки и недвижими парцели заяви в конферентен диалог на 900 свои чиновници, че остават без работа. Той обосновал съкращенията с пазарните условия, представянето и продуктивността на компанията.
Реклама
Разговорът траял към три минути и завършил внезапно, а скоро по-късно уволнените към този момент нямали достъп до вътрешната информационна мрежа на компанията, споделят участници в случката в изявление за BBC. " Изхвърлиха ни като отпадък ", разяснява един от чиновниците. Много от изгубилите работата си са били част от компанията от нейното основаване през 2016 година
Обвинения
Искреността на извинението на Гарг беше сложена под подозрение от други негови изявления и отношението му към личния състав. След изразено неодобрение от страна на останалите чиновници в професионалната платформа Blind Гарг отвърнал на мненията, без да разкрива самоличността си. Той обвинил най-малко 250 от уволнените чиновници, че са работили единствено по 2 часа дневно вместо 8, както е по контракт, и по този метод са ощетявали сътрудниците си и компанията. Мениджърът е удостоверил пред Fortune, че е създател на тези мнения. " Можех да се изразя по различен метод, само че смисълът е същият ", признава той. Гарг се заканил да следи от близко продуктивността на останалите чиновници, споделят двама от тях пред изданието.

Междувременно оставки подадоха вицепрезидентът по връзките на компанията, както и ръководителите на отделите по маркетинг и човешки запаси, разкри Business Insider.
Макар методът му да е бил неверен, Гарг остава зад решението за редуциране на личния състав. Реклама
Това не е първият случай, в който компанията притегля внимание с несъгласия и обвинявания за токсична работна междинна. Миналата година Forbes разкри имейл, в който Гарг наскърбява чиновниците си, а през 2019 година е отправял закани към собствен бизнес сътрудник, за които по-късно се е извинил.
Мечта за фирмите
Въпреки че бяха уволнени напълно ненадейно тъкмо преди празниците, някогашните чиновници на Better евентуално няма дълго да останат без работа. Един от тях, Деми Найт Кларк, провежда кариерно събитие за своите някогашни сътрудници. То е подкрепено от локалните управляващи в Шарлът, Северна Каролина, и от компания в областта на човешките запаси, а представители на Microsoft, Robinhood и Intercontinental Capital Group са измежду фирмите, декларирали присъединяване в срещата. Именно в Шарлът са работили към 200 от засегнатите чиновници. На фона на дефицит за висококвалифицирани фрагменти 900 такива да се появят внезапно на пазара на труда е " фантазия за фирмите ", разяснява Кларк, която заемала поста районен шеф, преди да бъде уволнена.

Better.com, основана в Ню Йорк, е учредена през 2016 година и предлага ипотеки, застраховки и други услуги за купувачи на жилища посредством своята онлайн платформа. Компанията разгласи през май, че възнамерява да излезе на борсата посредством SPAC с предстояща пазарна оценка 6.9 милиарда $. Нетните доходи на стартъпа доближиха близо 680 млн. $ през първата половина на тази година - растеж по отношение на 237 млн. $ за същия интервал на 2020 година Компанията оглави класацията на LinkedIn за топ американски стартъпи през 2020 и 2021 година Better.com възнамерява да разшири предлаганите от нея артикули с потребителски и студентски заеми и още типове застраховки.

Fortune разкри, че единствено ден преди въпросното редуциране на 9% от личния състав договорката за излизане на борсата е претърпяла промени, което ще изисква ново утвърждение от регулаторите и ще забави процеса. Компанията е получила финансова инжекция от 750 млн. $ от SoftBank авансово вместо след довеждане докрай на договорката.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Политика 3 Здравеопазване 1 Енергетика 2 Градове 3 Политика 1 Политика 2 Енергетика 3 Медиа и реклама Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР