Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway – Уорън Бъфет, обяви

...
Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway – Уорън Бъфет, обяви
Коментари Харесай

Уорън Бъфет обяви своя наследник

Главният изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway – Уорън Бъфет, разгласи своя правоприемник. Това е сегашният вицепрезидент Грег Абел. „ Директорите се съгласиха, че в случай че нещо се случи с мен през днешния ден или на следващия ден, то управлението ще се поеме от Грег “, сподели 90-годишният милиардер.

Абел е на 58 години. По думите на Бъфет, неговата възраст е измежду факторите, който е бил основен при одобряването на кандидатурата му.

През август 2020 година предприемачът и човеколюбец Уорън Бъфет навърши 90 години. През последното десетилетие той влиза в ТОП 3 на най-богатите хора на планетата. Едва през 2019 година падна до 4-та позиция. Тогава положението му възлизаше на 67.5 милиарда USD.

През 1965 година Бъфет закупи контролния пакет акции на близката до фалит текстилна фабрика Berkshire Hathaway и я трансформира в холдинг, ръководещ активите на компании, работещи в разнообразни сфери. Към 2020 година техният брой е над 60. Тук влизат водещи американски банки и производители на техника. На фона на преклонната си възраст медиите показват разнообразни догатки кой ще смени Бъфет на управителния пост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР