Главният изпълнителен директор на Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки, почетният

...
Коментари Харесай

Сакскобургготски валидира марка със своя лик на тема банкноти |

Главният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ ЕАД Деян Дънешки, почетният ръководител на Съюза на българските филателисти Симеон Сакскобургготски и ръководителят на СБФ Спас Панчев валидираха пощенско-филателно издание на тематика: „ 140 години български лев и 135 години български банкноти “.

То съставлява специфичен пощенски блок от една пощенска марка в тираж 3600 броя, с номинал 1.00 лева Художничката на плана за блока Люба Томова, при оформяне на изданието, е употребила фрагменти от знакови български банкноти - лъв от първата банкнота на Княжеството от 1885 година, портрет на Негово Величество цар Симеон Втори от банкнотата от 200 лв. в приложимост от 1943 до 1947 година, както и присъщ сюжет от една от най-често и най-дългоупотребяваните банкноти през втората половина на предишния век – 2 лева от 1962 година

„ Това е първото пощенско-филателно издание у нас, отдадено на тематиката „ Банкноти “. Тема, която сближава най-популярното занимание на актуалния свят – филателията с бонистиката или събирането на банкноти като колекционерски обект “, сподели по време на церемонията основният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ ЕАД Деян Дънешки и пожела триумф на новото издание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР