Главният изпълнителен директор на ARK Investment Management потвърди убеждението си

...
Главният изпълнителен директор на ARK Investment Management потвърди убеждението си
Коментари Харесай

Биткойн е дигитално злато и е добър избор срещу дефлация – Кати Ууд

Главният изпълнителен шеф на ARK Investment Management удостовери убеждението си за иден интервал на спад на цените, като се базира на напредъка в технологиите като изкуствен интелект, електрически транспортни средства, роботика, блокчейн и други.

Тази вероятност, поддържана от 2021 година насам, контрастира със загрижеността на пазара за нарасналите инфлационни опасности.

На въпрос в подкаста “ ” на Bloomberg кой от трите класа активи би предпочела да държи в продължение на десетилетие, Ууд изрази мощно желание към Биткойн.

Тя гледа на Биткойн като защитна мярка както против инфлацията, по този начин и против дефлацията, заради неналичието на риск от контрагента и лимитираното институционално присъединяване, описвайки го като цифрово злато.

Ууд поредно демонстрира оптимизъм във връзка с криптовалутите, като чака изгодата от тях при по-широкото разгръщане на новите технологии и нововъведения.

По-рано тя предвижда, че цената на Биткойн може да надвиши границата от $1 милион в границите на идващите 10 години, макар че сегашната му стойност е към $34,500, което е почти половината от пика му през 2021 година

Ууд може да извлече обилни изгоди, в случай че утвърждението на спот Биткойн ETF се реализира. Нейната компания, в съдействие с 21Shares, е подала заявление за основаване на подобен ETF, като също така е вложила в Grayscale Bitcoin Trust.

По време на подкаста Ууд също по този начин показа, че чака доближаване сред изкуствения разсъдък и Биткойн, предвиждайки, че това развиване ще даде опция за микрозадачи в световен мащаб и за разделяне на труда по способи, които сега са отвън нашето въображение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР