Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук заяви наскоро, че

...
Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук заяви наскоро, че
Коментари Харесай

Тим Кук сподели, че използва ChatGPT и, че Apple го „разглежда отблизо“

Главният изпълнителен шеф на Apple, Тим Кук съобщи неотдавна, че употребява ChatGPT, чатботa с изкуствен интелект на OpenAI, и че е разчувствуван от „ неповторимите приложения “ на инструмента.

В изявление, излъчено във вторник, той съобщи в предаването „ Добро утро, Америка “ на ABC, че въпреки Apple ясно да интегрира изкуствен интелект в своите артикули през днешния ден, необятната общност не мисли безусловно за тези функционалности като за изкуствен интелект, като добави, че компанията преглежда ChatGPT от близко.

Кук добави, че огромните езикови модели – инструментите, които зареждат чатботовете като ChatGPT на OpenAI и Bard на Гугъл са „ доста обещаващи “, само че също по този начин и евентуално способни на „ неща като пристрастия, неща като дезинформация и може би по-лоши неща в някои случаи “.

Главният изпълнителен шеф на Apple също по този начин изрази мнението си за регулациите и защитните ограничения, като съобщи, че те са нужни, само че че ИИ е мощен и развиването на технологията върви бързо.

„ Той (ИИ) е толкоз мощен, че фирмите би трябвало да употребяват личните си етични решения. На тях ще им бъде мъчно да останат равностойни на напредъка в тази област, тъй като тя се развива толкоз бързо, и по тази причина считам, че е обвързване и на фирмите да се саморегулират. “

каза Кук

Коментарите на Кук по отношение на бързото развиване и забележителната мощност на ИИ следват високопоставено изказване от предходната седмица за рисковете на ИИ, подписано от софтуерни водачи като основния изпълнителен шеф на OpenAI, Сам Алтман, основния изпълнителен шеф на DeepMind, Демис Хасабис и основния изпълнителен шеф на Anthropic, Дарио Амодей. Но откривателите и критиците на ИИ все по-често споделят, че всеобхватните изказвания за възходящата мощност и заканите на ИИ отклоняват вниманието от действителните вреди, които логаритмите могат да причинят в този момент, а не в несигурно бъдеще.

Изявленията на Кук пристигнаха ден след главната тирада на годишната конференция за разработчици на Apple – WWDC, на която компанията показа нови приложения на машинното образование за iPhone, iPad и Mac, като модели на ИИ, които могат да насочат интелигентни подкани към потребителите за евентуални записи в новосъздадено приложение, наречено „ Дневник “, по-добри принадлежности с ИИ за автокорекция при писане и диктовка в известията и по-всеобхватни функционалности за различаване на лица за идентифициране на другари, семейство и домашни любимци в фотоси, както и дълго чаканите очила за добавена и виртуална действителност компанията – Vision Pro, както и доста други артикули и услуги.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР