Главният изпълнителен директор на Amazon обяви, чрез видео в Instagram,

...
Главният изпълнителен директор на Amazon обяви, чрез видео в Instagram,
Коментари Харесай

Безос ще пътува с брат си в Космоса с ракета на Blue Origin

Главният изпълнителен шеф на Amazon разгласи, посредством видео в Instagram, че той и брат му Марк ще се изстрелят в космоса на 20 юли на борда на ракета, издигната от галактическата компания на Безос Blue Origin. През месец май компанията разгласи, че се насочва по това време на годината, да се състои първия полет на ракетата на Blue Origin с екипаж, само че не се загатваше, че се възнамерява Безос да взе участие.

Във видеото в Instagram Безос споделя, че пътуването му в космоса е било фантазия за него цялостен живот, както и че ще бъде „ свястно “, в случай че и брат му отиде с него.

„ Виждате един път Земята от космоса и това ви трансформира. Това трансформира връзките ви с тази планета, с човечеството. Искам да бъда на този полет, тъй като това е нещото, което съм желал да направя през целия си живот. Това е премеждие, това е огромно събитие за мен. “, споделя Безос.

Братята Безос ще летят до „ ръба на космоса “ на ракетата за многократна приложимост New Shepard на Blue Origin. На борда на ракетата може да се откри място за общо шест пасажери, като в допълнение тя е снабдена с огромни прозорци. Ракетата ще се изстреля от Земята и откакто доближи линията на Карман, на към 100 километра над морското ниво, капсулата ще се отдели от бустера, позволявайки на пасажерите да видят кривината на Земята и да усетят възприятието за безтегловност. Тогава бустерът и капсулата ще кацнат настрана, като капсулата ще кацне в пустиня в Западен Тексас, като за това ще оказват помощ парашути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР