Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос продаде акции на

...
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос продаде акции на
Коментари Харесай

Безос продаде акции на Amazon на стойност от над 3 млрд. долара

Главният изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос продаде акции на компанията на стойност над 3,1 милиарда $, демонстрират документи, подадени към Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати, осведоми Си Ен Би Си.

Според текстовете продажбите са част от авансово направен търговски проект.

По-рано тази година Безос се раздели с акции на Amazon за над 4,1 милиарда $, като по този начин общите му продажби за годината са на стойност от малко над 7,2 милиарда $. Той към момента има над 54 млн. акции в компанията на стойност 170 милиарда $, което го прави най-богатият човек в света.

За съпоставяне, през 2019 година шефът на Amazon продаде акции на компанията за 2,8 милиарда $. Преди време Безос съобщи, че ще продава бумаги за по 1 милиарда $ всяка година, с цел да финансира компанията си за галактически изследвания Вluе Оrіgіn.

Продажбите идват една седмица, откакто Безос се яви на чуване пред антимонополната комисия на Камарата на представителите на Съединените щати, която е загрижена от възходящата власт на софтуерните компании. Освен Безос, пред комисията се явиха още основните изпълнителни шеф на Фейсбук, Alphabet (компанията майка на Google) и Apple - Марк Зукърбърг, Сундар Пичай и Тим Кук.

Миналата седмица Amazon показа мощен финансов доклад за второто тримесечие. Компанията разгласи, че приходите и за интервала април-юни са се усили с 40% по отношение на същото тримесечие на предходната година до 89 млрд, а чистата й облага се е удвоила на 5,2 милиарда $

От началото на годината акциите на Amazon са поскъпнали със 73%, като през вчерашния ден бе регистриран растеж от 2,11%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР