Главният изпълнителен директор на Амазон (Amazon) Джеф Безос планира да

...
Главният изпълнителен директор на Амазон (Amazon) Джеф Безос планира да
Коментари Харесай

Джеф Безос ще инвестира 10 млрд. долара във фонда си за защита на околната среда до 2030 година

Главният изпълнителен шеф на Амазон (Amazon) Джеф Безос възнамерява да похарчи 10-те милиарда $, вложени в специфичен фонд за отбрана на околната среда до 2030 година, заяви. Това значи, че той ще отпуска над 1 милиарда $ годишно за научни действия и акции за ограничение на климатичните промени.
Откакто Безос разгласи основаването на фонда през февруари 2020 година, имаше малко информация за това по какъв начин той ще бъде употребен за битка с климатичните промени.

За основен изпълнителен шеф на структурата нощес бе посочен Андрю Стиър. Безос, който предишния месец разгласи проекти да се отдръпна от поста отпред на Амазон, с цел да се концентрира върху филантропската си активност и научните си ползи, акцентира десетилетията опит на Стиър в науката за околната среда и климата и опита му като началник на Института за международни запаси. Фондът ще влага в просвета, неправителствени организации, начинания и в частния бранш, с цел да подкрепи напредъка в новите технологии, вложенията, измененията в политиката и държанието, уточни Стиър,

В изказване Стиър споделя, че се усеща "невероятно благополучен " да се причисли към фонда. "Ще се съсредоточа върху стимулирането на систематични промени за справяне с климатичните и естествени рецесии, с акцент върху хората ", сподели той. „ Твърде доста от най-креативните начинания страдат от липса на финанси, ръководство на риска или подобаващи партньорства. Тук фондът ще бъде извънредно потребен. "

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР