Kanye „не имаше предвид това, което каза“ за евреите, казва главният изпълнителен директор на Adidas

...
Главният изпълнителен директор на Adidas Бьорн Гулден каза, че не
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Adidas Бьорн Гулден каза, че не смята, че Кание Уест е „имал предвид това, което каза“, когато рапърът бълваше антисемитски коментари миналата година.

В скорошно подкаст интервю Гулдън направи комплимент на Уест, известен също като Йе, като го нарече „един от най-креативните хора в света“. Gulden каза, че фактът, че Ye е направил изявленията, „не е бил толкова добър“ и е накарал Adidas да наруши договора и да изтегли продукта, като се позовава на края на своята линия Yeezy.

„Много жалко, защото не мисля, че той имаше предвид това, което каза, и не мисля, че е лош човек. Просто се случи по този начин“, каза Гулдън, който е роден в Норвегия и английският не е неговият първи език. „Това означаваше, че загубихме този бизнес, едно от най-успешните сътрудничества в историята… много тъжно.“

Adidas не отговори веднага на искането на CNN за коментар относно забележките на Gulden. Gulden стана главен изпълнителен директор през ноември 2022 г., малко след края на партньорството с West.

Уест започна тирада срещу евреите в различен подкаст, като каза, че „може да каже антисемитски глупости и Adidas не може да ме изпусне“ и заплаши да „пусне смъртоносна измама 3 на ЕВРЕИ“ в своя X акаунт. Коментарите му предизвикаха глобално възмущение и няколко дни по-късно Adidas прекрати деветгодишните си бизнес отношения с него.

Преди тези коментари Adidas постави „партньорството под преглед“, след като носеше тениска „White Lives Matter“ на публично място. Лигата за борба с клеветата категоризира фразата като „лозунг на омраза“, използван от групи за превъзходство на бялата раса, включително Ку Клукс Клан.

ХОЛИВУД, Калифорния - 28 ЮНИ: Кание Уест в Milk Studios на 28 юни 2016 г. в Холивуд, Калифорния. adidas и Kanye West обявяват бъдещето на своето партньорство: adidas + KANYE WEST ХОЛИВУД, Калифорния - 28 ЮНИ: Кание Уест в Milk Studios на 28 юни 2016 г. в Холивуд, Калифорния. adidas и Kanye West обявяват бъдещето на своето партньорство: adidas + KANYE WEST Джонатан Лейбсън/Гети изображения за ADIDAS

Adidas понесе огромен финансов удар след разпускането на линията обувки Yeezy. Компанията заяви, че очаква да загуби 1,3 милиарда долара приходи тази година, защото не успя да продаде дрехите и обувките Yeezy на дизайнера.

Въпреки това силните продажби досега на остатъци от Yeezy му помагат да възстанови част от загубите си. Сега очаква да направи оперативна загуба от 450 милиона евро (491 милиона долара) през 2023 г., много по-добър резултат от загубата от 700 милиона евро (764 милиона долара), която прогнозира още през март.

Adidas наскоро подписа сделка за 1,2 милиарда долара с британския футболен клуб Манчестър Юнайтед в опит да намери друго успешно сътрудничество след напускането на Уест.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР