Главният изпълнител на проекта за АЕЦ Пакш“ 2, руската компания

...
Главният изпълнител на проекта за АЕЦ Пакш“ 2, руската компания
Коментари Харесай

Започнаха търгове за доставка на оборудване за АЕЦ „Пакш“ 2 в Унгария

Главният реализатор на плана за АЕЦ „ Пакш “ 2, съветската компания АО ИК „ АСЕ “, в осъществяване на своите договорни отговорности за създаване на нови блокове на унгарската атомна централа „ Пакш “ 2 пристъпи към провеждането на търгови процедури за пазаруване на съоръжение.

На 30 юни 2017 година бе оповестена социална поръчка за доставка на турбинен остров за АЕЦ „ Пакш “ 2. Оборудването – турбогенератор – е един от основните детайли на бъдещата атомна централа.

В рамките на публичната поръчка ще бъде поръчан по един комплект турбогенераторно съоръжение за всеки от двата енергоблока на АЕЦ „ Пакш “ 2 с мощ 1200 МВт. В документите към състезанието са посочени всички механически параметри на оборудването, както и изискванията, които е задължен да извърши производителят на оборудването.

Генералният реализатор АО ИК „ АСЕ “ реализира построяването на АЕЦ „ Пакш “ 2 по силата на EPC-договор, подписан на 9 декември 2014 година сред АО ИК „ АСЕ “ и плановата компания ЗАО „ МВМ АЕЦ Пакш-2 “ и влезнал в действие на 1 януари 2015 година

АО ИК „ АСЕ “ би трябвало да осъществя построяването на АЕЦ „ Пакш “ 2 „ до ключ “.

Търговата документи е оповестена на съветски и британски език на формалния уебсайт за публични поръчки на нуклеарния бранш на Руската Федерация http://zakupki.rosatom.ru. Съобщението за публичната поръчка на британски език бе оповестено и на интернационалните профилирани платформи като http://www.tendersinfo.com.php, www.tenderskhoj.com, www.infraline.com, www.globaltenders.htm, tendersinfogulf.com, www.neimagazine.com, http://powerglobaldata.com.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР