Главният инспектор в Комисията за защита на потребителите в Силистра

...
Главният инспектор в Комисията за защита на потребителите в Силистра
Коментари Харесай

Задържаха за подкуп главен инспектор

Главният контрольор в Комисията за отбрана на потребителите в Силистра Урал Ч. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на Окръжната прокуратура. Срещу него е формирано досъдебно произвеждане, осведоми ДАРИК.

62-годишният мъж е притеглен като обвинен за взет рушвет от 300 лв. посредством изнудване на локален търговец. Той злоупотребил със служебното си състояние на 30 август т.г. като взел парите, с цел да не сформира акт за определяне на административно нарушаване. По негово напътствие търговецът трябвало да сложи поискания рушвет в книга. На излизане от обекта, който проверявал, основният контрольор бил задържан.

Той влезнал в полезрението на чиновниците от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра седмица по-рано. В новооткрито заведение като длъжностно лице направил инспекция, при която предложил на търговеца да не му сформира акт против избрана сума. След като получил отвод, инспекторът оказал напън върху притежателя на заведението, даже определил краен период за приемане на подкупа.

Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския областен съд за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на подкупния основен контрольор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР