Главният инспектор по образование на Букурещ Йонел Пушкаш бе уволнен

...
Главният инспектор по образование на Букурещ Йонел Пушкаш бе уволнен
Коментари Харесай

Ученик в 6-и клас скочи от прозорец в училище в Румъния

Главният контрольор по обучение на Букурещ Йонел Пушкаш бе уволнен през днешния ден, откакто назова " елементарна игра " случай, при който възпитаник скочи от прозорец в учебно заведение, оповестяват румънските медии.

Преди два дни възпитаник от 6-и клас в гимназия в Букурещ скочи от прозорец, намиращ се на височина 5 метра. В момента детето е в положително положение в болница " Мари Кюри " в румънската столица, добавя Българска телеграфна агенция.

Веднага след случая основният контрольор по обравозание Йонел Пушкаш съобщи: " Обикновена игра...Какво да ви кажа...нервирал се е. (...) загатнал е, че е изпил една Кока-Кола. Чисто и просто се е затичал и скочил от прозореца ".

Министърът на образованието Сорин Къмпяну съобщи през днешния ден, че основният контрольор по обучение е уволнен поради това изказване.

Министърът назова случилото се " трагичен случай ". По думите му " потребността от емпатия сега е още по-голяма на фона на загубите в прочувствен проект, понесени поради пандемията ".

" Главният контрольор сподели, че това е просто игра, откакто децата пили разхладителна напитка. Когато един възпитаник се хвърли от прозорец, не е игра. Детето е паднало от пет метра височина. Подобен жест не може да бъде третиран като елементарна игра. Съжалявам, че сътрудник направи това изказване ", сподели министърът на образованието.

Той е изискал от учебното заведение информация за подтекста на случката.

Министърът акцентира, че в сегашния миг потребността от педагогичен съветници е по-голяма от всеки път.

Според някои информации детето е скочило от прозореца, тъй като е било нападано от съученици, оповестява телевизия Диджи 24.

Директорката на учебното заведение съобщи, че не става дума за последователен тормоз. Инцидентът е станал през междучасието, когато дежурният преподавател е бил в коридора.

Днес съучениците на момчето са траяли образователната си стратегия, само че ще имат потребност и от психическа помощ. В учебното заведение е стартирано дисциплинарно следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР