Главният говорител на талибаните Забихула Муджахид в интервю за NBC

...
Главният говорител на талибаните Забихула Муджахид в интервю за NBC
Коментари Харесай

Талибаните обявиха, че няма доказателства Бин Ладен да е виновен за атентатите на 11 септември 2001 г.


Главният представител на талибаните Забихула Муджахид в изявление за NBC News разяснява, че няма доказателства " Ал Кайда " да са възнамерявали атентатите от 11 септември 2001 . от Афганистан, което е било причина за нашествието през 2001 година, водена от Съединени американски щати.

Муджахид предизвести работещите дами да останат вкъщи, до момента в който бойците на талибаните не бъдат " подготвени " по какъв начин да се доближават и да приказват с тях .

Той добави, че в случай че афганистанците желаят да тръгнат с полети , които сега излизат от летището в Кабул, " това е техният избор ". Но " не желаеме нашите сънародници да отидат в Америка ", добави той.

" Каквото и да са създали в предишното, ние им дадохме прошка. Те би трябвало да останат. Имаме потребност от млади, образовани експерти за нашата нация. "

Муджахид добави, че новото талибанско държавно управление желае " естествени законни дипломатически връзки " с Вашингтон .
 Англия вижда доста сериозна опасност ДАЕШ да нападна летището в Кабул
Англия вижда доста сериозна опасност ДАЕШ да нападна летището в Кабул

Налице е " доста, доста достоверна " разследваща информация

Той също по този начин сподели, че " няма доказателства " водачът на " Ал Кайда " Осама бин Ладен да е провел атентатите на 11 септември 2001 година, което е консенсусното мнение на западните разследващи организации.

" Няма опрощение за тази война. Това бе опрощение за война ", сподели той за последвалата инвазия, ръководена от Съединени американски щати в Афганистан.

" Когато Осама бин Ладен стана проблем за американците, той бе в Афганистан ", сподели той. " Въпреки че няма доказателства, че е забъркан, в този момент ние обещахме, че афганистанската земя няма да бъде употребена против никого. "

Отричането, че бин Ладен е провел 11 септември, повдига въпроси по отношение на многократните уверения на талибаните , че няма да разрешат на терористични групи да работят на тяхна територия и да нападат Запада.

В четвъртък Съединени американски щати и техните съдружници предизвестиха хората да заобикалят да пътуват до летището в Кабул заради евентуална терористична офанзива.

Представители на американската защита предизвестиха за следене на заканите от ДАЕШ. Високопоставен пълководец на талибаните сподели пред NBC News в четвъртък, че те са изпратили сигнал до висшето си управление по отношение на опасността, която съставлява ДАЕШ.
 Евакуации от Афганистан по страни
Евакуации от Афганистан по страни

Съединени американски щати и съдружниците бързат да изтеглят най-вече хора преди крайния период 31 август
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР