Главният дизайнер на Audi Марк Лихте сподели подробности относно предстоящата

...
Главният дизайнер на Audi Марк Лихте сподели подробности относно предстоящата
Коментари Харесай

Изцяло новото Audi A8 идва, какво да очакваме


Главният дизайнер на Audi Марк Лихте показа детайлности по отношение на идната промяна на поколението на модела A8. Очаква се новият флагман на марката да се появи на пазара през 2024 година, като той ще бъде електрически автомобил без ДВГ.

Според Лихте автомобилът ще бъде „ доста сходен “ на концепцията Grandsphere от 2021 година. Той ще се споделя A8 E-Tron и ще бъде построен върху платформата PPE (Premium Platform Electric), създадена взаимно с Porsche.

Съдейки по обстоятелството, че Audi към момента не е изкарала първообраз на бъдещото A8 на пътни проби, можем за заключим, че създаването е на ранен стадий. Ще напомним, че Audi Grandsphere дебютира през лятото на 2021 година и още тогава изложбената кола беше наречена предвестител на новото A8.

Той стана вторият електромобил от концептуалното трио с префикса сфера и трябваше да уточни вектора за по-нататъшно развиване на дизайна и технологиите на марката. В скорошно изявление за Autocar, Марк Лихте напряко назова Grandsphere „ доста характерен тийзър за бъдещия сериен модел “.

Grandshere е по-голям от актуалното Audi A8, само че има странни задни порти, които е малко евентуално да мигрират към серийния автомобил. Не очаквайте и седалки вид „ кофа “ с накланящи се на 60 градуса облегалки или прибиращ се волан в арматурно табло.

Тези детайли надали ще бъдат внедрени в всеобщо създаваните коли. Но е изцяло допустимо да се чака необятното потребление на екологично чисти материали, в това число тези, получени посредством преправка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР