Главният диригент на Болшой театър в Москва Туган Сохиев е

...
Главният диригент на Болшой театър в Москва Туган Сохиев е
Коментари Харесай

Главният диригент на Болшой театър подаде оставка |

Главният диригент на Болшой спектакъл в Москва Туган Сохиев е подал оставка, откакто е бил подложен на напън за мнението си за нахлуването на Русия в Украйна, написа Би Би Си.

" Първо, желая да кажа нещо извънредно значимо: Никога не съм подкрепял и постоянно ще бъда срещу всевъзможни спорове под каквато и да е форма ", написа Сохиев във Фейсбук, чиято оставка влиза в действие неотложно.



Той подаде оставка без да огласява позицията си по отношение на спора. Също по този начин напусна и поста си на диригент на Националния оркестър на Капитолия в Тулуза, Франция, където е бил притиснат да обясни възгледите си, добавя Би Би си.

" Днес аз съм притиснат да взема решение и да избера едно музикално семейство пред друго. От мен се желае да избера една културна традиция пред друга. От мен се желае да избера един актьор вместо различен. От мен се желае да избера един артист вместо различен ", написа Сохиев и прибавя:

" Скоро ще бъда помолен да избера сред Чайковски, Стравински, Шостакович и Бетовен, Брамс, Дебюси. "

По думите му решението да напусне се основава на това, че е " заставен да се изправи пред невъзможния вид да избира сред любимите си съветски и любимите си френски музиканти ".

Миналата седмица Мюнхенската филхармония уволни съветския основен диригент Валерий Гергиев, откакто той не отговори на апелите да осъди съветското навлизане в Украйна.

Сохиев добави, че " не може да гледа " по какъв начин сътрудниците му създатели са " заплашвани, третирани неуважително и са жертви на по този начин наречената " просвета на анулацията ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР