Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов е отстранен

...
Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов е отстранен
Коментари Харесай

Отстраниха шефа на Гражданска въздухоплавателна администрация

Главният шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация " Христо Щерионов е отхвърлен от поста си. Това разгласи транспортният министър Георги Гвоздейков, който провел къса среща с премиера Николай Денков по въпроса.

Причината за отстраняването е случай от Джулай морнинг, когато хеликоптер прелетя рисково ниско над плаж " Градина " край Созопол. От хеликоптера бяха под формата на доларова банкнота с лика на Тодор Живков.

По думите на Гвоздейков този полет е в прорез с всички правила. Установено е и че компанията, която го е направила, е правила сходни полети и преди, което е рецидив.

" Ние, като държавно управление, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола ", посочи Гвоздейков.

Изготвя се заповед за инспекция на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на водача. Предстои да бъдат снети пояснения и от водача за какво и по какъв начин е изпълнен този полет. Не е изключено да бъде лишен лицензът както на оператора, по този начин и на водача, разясни министърът на превоза.

По думите му към момента няма взето решение кой ще заеме поста на Христо Щерионов. Оттук нататък, който направи нарушаване от Министерството на превоза, ще бъде отстраняван, закани се Гвоздейков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР