Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че всички

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че всички
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Всички участници в КСНС са се самоизолирали

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи, че всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали, сега се ревизират тестванията им и се чака разпореждане от РЗИ за карантина.

След вчерашното съвещание на КСНС при президента ръководителят на Народното събрание Никола Минчев се почувства зле и Covid пробата му се оказа позитивен.

От държавния пресцентър оповестиха през днешния ден, че министър председателят Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова, както и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев са се самоизолирали. Петков ще бъде заместван от вицепремиера Калина Константинова за присъствени задължения в страната, прецизират от пресцентъра.

Асен Василев ще работи отдалечено. Основната му задача е подготовка на бюджета за идната година, обясниха за БНР от неговия кабинет.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че също се самоизолира. Функциите му ще бъдат поети от заместник-министъра Стоян Темелакиев.

И ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова уточни, че ще се самоизолира след присъединяване си в КСНС. В пост в обществените мрежи тя насочи и рецензии към Никола Минчев, като дефинира държанието му като " безгрижно ".

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че в случай че му наложат карантина, ще се подчини, само че не има намерение да се самоизолира. Той изрази подозрение, че болестта на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев може да има връзка с планувания за на следващия ден митинг на партията против зеления документ и ограничаващите ограничения. Според Костадинов „ цялата обстановка демонстрира парадокса на зеления документ “.

Председателят на Парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов се е самоизолирал и чака разпореждане от РЗИ за изискванията за своята изолираност.

Кристиан Вигенин разгласи във Фейсбук, че не предстои на карантина, макар че през вчерашния ден взе участие в траялия близо 6 часа КСНС.

Все още не е ясно какво ще подхваща Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи, който също взе участие в съвета.

Христо Иванов от Демократична България изчаква решението на РЗИ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР