Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев даде брифинг във

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев даде брифинг във
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: За момента не предвиждаме никаква промяна в сроковете на сертификатите

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев даде брифинг във връзка със периодите на годност на зеления документ на територията на България. За момента не предвиждаме никаква смяна в периодите на действието на документите, съобщи той, представен от Българска национална телевизия.

Това, което е контрактувано на интернационално равнище - да бъде съкратен интервалът единствено за цел пътешестване и прекосяване през границите, по никакъв метод не касае периодите за България - те не се трансформират все още, изясни здравният контрольор. Срокът на зеления документ у нас е една година за България, отвън страната - 9 месеца. За жителите с изминал документ, в случай че създадат бустерна доза им се издава нов подобен, с който могат да пътуват. За момента документът за бустер е неопределен, добави доцент Кунчев.

Той разяснява и известната в обществените мрежи тематика за хлорния диоксид. За всеки средноинтелигентен човек е видно, че да пиеш дезинфектант е полуда. Това вещество има напълно други цели и задания, и то не е предопределено за пиянство по никакъв метод, безапелационен е доцент Кунчев. Мисля, че до няколко дни и централната южна зона също ще навлязат в стадий 3 от проекта, защото порастват областите, добави той.

Катерим по пика на вълната и този растеж ще продължи през идващите 1 - 2 седмици и ще стартира нормализиране, безапелационен е здравният контрольор. В отговор на въпрос на Българска национална телевизия за стягане на ограниченията на национално равнище, доцент Кунчев съобщи, че това ще се разиска, в случай че 2/3 от областите влязат в режим на повишаване на случаите и местни ограничения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР