Главният архитект на Варна Виктор Бузев обжалва заповедта на кмета

...
Главният архитект на Варна Виктор Бузев обжалва заповедта на кмета
Коментари Харесай

Главният архитект на Варна обжалва заповедта на кмета за временното си отстраняване

Главният проектант на Варна Виктор Бузев апелира заповедта на кмета Иван Портних за краткотрайното си премахване от работа. Това оповестиха от Административния съд във Варна за Moreto.net.

Днес в съда е формирано дело по жалбата на Бузев против заповед на градоначалника от 20 април, с която е подредено краткотрайното му премахване от служба за интервал до привършване на дисциплинарно дело.

Според него заповедта е незаконосъобразна. Бузев показва като учредения за жалбата си, че не е съответно известен за разкриване на произвеждане по отстраняването му от служба, не му е предоставена опция за пояснения и възражения в рационален период, не му е желана оставка, както се сочи в медиите.

С жалбата си основният проектант желае анулация на заповедта на кмета и нейното авансово осъществяване.

До края на утрешния ден съдът ще се произнесе с решение във връзка с настояването му за прекъсване на предварителното ѝ осъществяване.

Припомняме, че на 19 април пред медии кметът на Варна изиска от основния проектант на общината да подава оставката си до края на деня. Тъй като тя не бе подадена в инструкции период, бе формирано дисциплинарно произвеждане и Виктор Бузев бе отхвърлен от служба.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР