Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков е издал

...
Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков е издал
Коментари Харесай

Главният архитект на София издаде заповед за събарянето на незаконния комплекс на Вълка край язовир Искър

Главният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков е издал заповед за унищожаване на построена монолитна постройка в околност „ Авала “, бент. „ Искър на територията на Търговско предприятие „ Държавно ловно стопанство „ Искър “, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Съгласно направените констативни актове и инспекции постройката, построена през 2020 година, е противозаконен градеж, изработен без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж. Сградата е стоманобетонна, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, гради и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на градежа е построена и подпорна стена с дължина към 100 м.

Теренът е възложен за ръководство на „ Югозападно държавно дружество “ Директива за птиците – Териториално отделение Държавно ловно стопанство „ Искър “. Строежът е осъществен от компанията „ Био Майнинг “ АД, свързвана с предприемача Румен Гайтански – Вълка, според контракт за взаимна активност. Възраженията на ловното стопанство и компанията строител не съставляват доказателства за правда на градежа и не са почетени.

Съгласно заповедта компанията „ Био майнинг “ АД би трябвало да отстрани противозаконния градеж в с. Долни Пасарел, околност „ Авала “, бент. „ Искър на територията на Търговско предприятие „ Държавно ловно стопанство „ Искър “. Срокът за непринудено унищожаване на постройката е 60 дни след влизане в действие на заповедта, като притежателят е задължен да внесе в регион „ Панчарево “ на Столична община проект за ръководство на отпадъците и проект за сигурност и здраве. При неспазване на периода за непринудено осъществяване, противозаконният градеж ще бъде отстранен наложително.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР