Главният архитект на София Здравко Здравков вече е дал жалби

...
Главният архитект на София Здравко Здравков вече е дал жалби
Коментари Харесай

Главният архитект на София: В Младост процедури бяха бавени умишлено

Главният проектант на София Здравко Здравков към този момент е дал тъжби от вложители за закъснение на преписки в община " Младост " на прокуратурата. По думите му жалбите при него от страна на вложители зачестяват преди повече от два месеца.
„ Поредица от тъжби на вложители, които бяха поставени „ на трупчета” по повод техните преписки. Това са, първо, градоустройства, преписки по разработване на подробни устройствени проекти, позволения за градеж, незаверени проекти за сигурност и здраве”, споделя Здравков.
Днес той свидетелства, че диалози с Десислава Иванчева, задържания кмет на регион " Младост ", поради забавянията са водени неколкократно.
„ При всяко едно идване се намира съответно пояснение, намират се официални мотиви. Но всички тези процедури бяха забавени извънредно съзнателно, което основава огромно напрежение в района”, добави Здравков пред bTV.
Жалбите от бизнеса са предадени на прокуратурата. В тях нямало съответни данни за корупция, споделя основният проектант.
„ Няма намек, само че когато една процедура законово трае 14 дни, а вие я правите за 7 месеца, явно се основава такова впечатление”, показва още той.
Припомняме, че кметът на " Младост " Десислава Иванчева бе арестувана при зрелищна акция в центъра на София през вчерашния ден. Обвинението против нея е за искане на рушвет на стойност половин милион евро. Заедно с нея бе арестувана и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете остават в ареста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР