Главният архитект на София Здравко Здравков вече е дал жалби

...
Главният архитект на София Здравко Здравков вече е дал жалби
Коментари Харесай

Главният архитект на София отговори бавени ли са умишлено преписки в "Младост"

Главният проектант на София Здравко Здравков към този момент е дал тъжби от вложители на прокуратурата. По думите му жалбите за съзнателно бавени преписки при него зачестяват преди повече от два месеца.

„ Поредица от тъжби на вложители, които бяха поставени „ на трупчета” по повод техните преписки. Това са, първо, градоустройства, преписки по разработване на подробни устройствени проекти, позволения за градеж, незаверени проекти за сигурност и здраве”, споделя Здравков пред БТВ.

Днес той свидетелства, че неколкократно са водени диалози с Десислава Иванчева поради забавянията. „ При всяко едно идване се намира съответно пояснение, намират се официални мотиви. Но всички тези процедури бяха забавени извънредно съзнателно, което основава огромно напрежение в района”, спомня си Здравков.

Жалбите от бизнеса са предадени на прокуратурата. В тях нямало съответни данни за корупция, споделя основният проектант. „ Няма намек, само че когато една процедура законово трае 14 дни, а вие я правите за 7 месеца, явно се основава такова впечатление”, показва още той.

Бившият заместител на Иванчева Никола Вапцаров също приказва за съзнателно закъснение. „ Ремонт на площадка, градина, промяна на дограма. Уж се вършат непринудено, само че се слага изискване, че няма да му бъде пусната документите, до момента в който „ нещото” не направи”, изяснява той.

Вапцаров напуща районното кметство предходната година. Сигнал до прокуратурата не е подавал.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР