Главният архитект на София Здравко Здравков в последните дни започна

...
Главният архитект на София Здравко Здравков в последните дни започна
Коментари Харесай

Арх. Здравков пред обществеността през 2018 г.: Сградата "Златен век" има разрешение за строеж

Главният проектант на София Здравко Здравков в последните дни стартира да си опонира във връзка с издаденото позволение за градеж на постройката "Златен век " в кв. Лозенец. Пред обществеността през 2018 година той декларира: Законът за устройство на територията се промени през февруари 2017 година, като се промени член 153, ал 3. Разрешението за градеж на тази постройка изтичаше предходната година. С поправката, която се направи, това позволение за градеж се удължи от 5 на 10 години. Има изговаряне на Министерство на регионалното развитие, по този начин, че тази постройка е с влезнало в действие позволение за градеж. Трябваше да издам отвод, само че все пак с изменението, което се направи, тази постройка е в позволение за градеж. Трябва да съблюдаваме разпоредбите и нормите на закона. Върховенството на закона е над всичко. Сградата е законна! ".

Здравков през вчерашния ден сподели пред БТВ тъкмо противоположното, че постройката „ Златен век “ е с изтекло позволение за градеж. На 28 април 2018 година пък пред Българска национална телевизия декларира тъкмо противоположното, че не е с изтекло позволение за градеж. От това излиза, че самият той си опонира. На кого и защо да се има вяра. Самият Здравков би трябвало да отговори зад кое изказване стои и кое е вярното.

От "Артекс " оповестиха, че имат законно позволение за градеж и четири спомагателни преработки на него след влизането на измененията в член 153 по новия Закон за устройство на територията. В едната преправка, арх. Здравков категорично се базира на член 153 от новия Закон за устройство на територията за 10 годишната отминалост на разрешителното за градеж.

От цялата работа излиза, че общината и страната могат да вършат вложителите на маймуни. Неслучайно от България бягат непознати вложители, а нови мъчно идват!

Видео от срещата на арх. Здравков:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР