Главният архитект на София Здравко Здравков тотално се обърка в

...
Главният архитект на София Здравко Здравков тотално се обърка в
Коментари Харесай

Кое е вярно? Главният архитект на София Здравко Здравков през 2018 г.: Сградата "Златен век" е законна. През 2019 г.: Незаконна

Главният проектант на София Здравко Здравков тотално се обърка в думите и законите и към този момент не е ясно на какво да се има вяра. Днес той съобщи пред БТВ, че постройката „ Златен век “ е противозаконна. Докато на 28 април 2018 година пред Българска национална телевизия декларира тъкмо противоположното, че е изцяло законна. От това излиза, че самият той си опонира. На кого и защо да се има вяра. Самият Здравков би трябвало да отговори зад кое изказване стои и кое е вярното. Дали пък някой не му подрежда какво да приказва, с цел да си опонира по този комичен метод.

Сградата е позволена в 12 без 10 от сътрудника преди мен – арх. Петър Диков. Оставали са единствено 2 дни до влизането в силата на Закона за устройство на територията (ЗУТ), с което е била лимитирана кота корниз на 26 метра. Така основният проектант Здравко Здравков разяснява през днешния ден спрения към този момент план "Златен век ". Що се отнася до строителното позволение, Здравков разгласи, че персоналното му разбиране е, че до ноември 2018 година е строено законно, тъй като имало опция да се удължи разрешителното за една година. Може би арх. Мирянов е останал с разбиране, че поправката в Закон за устройство на територията през 2017 година (бел. ред. – известна като поправката "Артекс ") му дава опция да продължи градежа. Бяхме подготвили отвод на оттегленото искане за продължение на разрешителното, увери Здравков пред bTV. Той уточни и, че е писал на ДНСК и Мирянови, че член 153 от Закон за устройство на територията няма назад деяние за "Златен век”. Правен парадокс е в "Златен век " да има ателиета, откакто небостъргачът публично трябвало да е офис постройка. Това е юридически парадокс, съобщи Здравков и де факто упрекна закона, като призна, че в плана за "Златен век " има ателиета.

Арх. Здравков през 2018 година пред Българска национална телевизия:

Тази постройка е позволена преди да влезат ясните правила на закона 2007 година. Преди да влезе закона 2007 година, тази постройка получава позволение за градеж и в един миг се оказваме..., аз... в обстановка, в която просто не мога да приключа действието на този, на този план. Той има издадено позволение за градеж, което е презаверено през 2012 година и в действителност то важи до 2020 година, тъй като началото на строителния развой е било към 2010. Има 10-годишен период, в което му важи разрешението за градеж и аз намирам в една обстановка, че този позволен градеж важи до 2020 година да може да бъде приключен.

Вижте видео от думите на Здравко Здравков ТУК!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР