Главният архитект на София Здравко Здравков беше на разпит в

...
Главният архитект на София Здравко Здравков беше на разпит в
Коментари Харесай

Столичният първи архитект накисна Иванчева пред магистратите

Главният проектант на София Здравко Здравков беше на разпит в Специализирания углавен съд по делото против някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.

Пред магистратите Здравков съобщи, че в края на предходната година той е сезирал прокуратурата за забавени от Иванчева преписки за градежи в региона.

 Бялото тефтерче на Иванчева - главно доказателство на прокуратурата
Бялото тефтерче на Иванчева - главно доказателство на прокуратурата

Специализираният углавен съд даде ход на делото

Здравков беше в съда с юрист. Той уточни още, че от тримата подсъдими - Иванчева, Биляна Петрова и някогашният областен кмет на " Младост " Петко Дюлгеров, познава единствено Иванчева и Петрова.

Показанията на основния проектант бяха свързани основно с маниера на работа на Иванчева, от който Здравков имал много недоволства, написа БНР.

По думите му Иванчева бавила обявления за подписани от него разрешителни за градежи. Той дори инициирал чуване на Десислава Иванчева в Столичния общински съвет, преди да сезира прокуратурата по това. Ефект обаче нямало.

 Подменяли СРС-та по делото против районния кмет на
Подменяли СРС-та по делото против районния кмет на " Младост "

Дадоха ход на делото за премахване на Десислава Иванчева от кметския стол

След това Здравков подал сигнал към държавното обвиняване, който касаел седем съответно оплакали се хора. Сред тези хора бил и строителният бизнесмен Столичният първи проектант накисна Иванчева пред магистратите, от който се твърди, че Иванчева поискала крупна сума рушвет за позволение за градеж. Той е и основен очевидец по делото.

" Когато 7 месеца не може да обявите на едно заинтригувано лице кореспонденция, явно той е заинтригуван да се свърши работата, той би се явил да си подпише констативния акт или да получи противоположната квитанция. Подозирах, че има умишлени дейности. Дори не познавам господин Ваклин. Случаите, за които съм алармирал са 7. Всички тези случаи съм описал към сигнала, който съм подал ", уточни Здравков.

 Десислава Иванчева влезе в болница с белезници
Десислава Иванчева влезе в болница с белезници

Петрова също била в здравно заведение за обзор

Припомняме, на 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова . От ръцете на двете дами бяха взети натривки, тъй че да се дефинира дали те са имали контакт с маркираните банкноти. Сумата беше преброена пред тях.

В края на май месец спецсъдът в профил Иванчева като кмет на столичния регион " Младост " .

На 1 август някогашната кметица Десислава Иванчева влезе в болница , окована с белезници и на краката. Заедно с нея бе прегледана и Петрова.

 Ваклин: Превърнах се в чучело
Ваклин: Превърнах се в чучело

Не съжалява за сигнала, съвестта му е чиста, спи умерено, съвсем не познава политици и не употребява държавни поръчки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР