Главният архитект на Район Триадица ще подаде оставка. Той не

...
Главният архитект на Район Триадица ще подаде оставка. Той не
Коментари Харесай

Обявиха първа оставка след смъртта на 16-годишния Людмил

Главният проектант на Район " Триадица " ще подаде оставка. Той не е бил на работа, когато е подписана служебната записка, въз основа на която по-късно е прекаран ток от шахтата-убиец. Това сподели на конференция кметът на столичния регион " Триадица " Димитър Божилов, представен от " Фокус ".
Още по тематиката
Това ще е първото отдръпване от пост на управителен кадър след гибелта на 16-годишния Людмил, който бе погубен от токов удар от разкрит кабел в шахта на тротоара на бул. " Гешов " в неделя. Дни след кончината на момчето институциите си прехвърляха отговорността чия е шахтата и кой е захранил с ток от нея павилионите наоколо.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че рисковият кабел е прокаран от притежателя на преместваем обект или от хора, които той е наел, само че договорът е подписан от чиновник на ЧЕЗ въз основа на служебна записка, подписана от основния проектант на регион " Триадица ".

" Бяхме потресени от този случай. Нашата цел е да изясним всички обстоятелства и условия. За да бъдем оптимално справедливи, желаеме да осведомяваме обществеността за някои данни, които през вчерашния ден бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община загатнаха за писма към райноната администрация с претенции за инфо противозаконни обекти. Район " Триадица " е дало отговор на тези писма с работа на терен. Съдържа се лист с 23 обекта на територията на нашия регион. От тях 11 даже не са били налични все още на инспекциите ", разяснява Димитър Божилов.

По думите му останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са формирани констативни актове.

" Търговски обекти, предмет на социална полемика не попадат в този лист. Поставих като приоритет премахването на противозаконни търговски обекти. В медийното пространство беше изнесена информация за служебна записка - тази записка е била издадена и подписана в интервал, когато основният проектант на общината не е бил на работа . Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричасността на този документ към този съдбовен случай, ще установяват проверяващите органи. Сутринта разговарях с основния проектант на регион " Триадица ", който съобщи, че ще напусне. Архитект Шишков няма по какъв начин да знае кой е положил подписа под тази записка ", сподели още кметът на регион " Триадица ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР