Главните пътни артерии в Габрово са почистени и обработени и

...
Главните пътни артерии в Габрово са почистени и обработени и
Коментари Харесай

Актуална зимна обстановка в Габровско

Главните пътни артерии в Габрово са почистени и обработени и проходими при зимни условия, оповестиха от Общината.

Седем екипа от чиновниците на отделите " Озеленяване " и " Чистота " почистват и обработват против замръзване стълбища в разнообразни региони на града. Пътищата към обитаемоте места в Общината се почистват.

Минус 6°е температурата в града тази заран. Снежната завивка в града е към 5 см. Проходът " Шипка " е измит и обработен , пристъпен при зимни условия, основните пътища от Републиканската пътна мрежа също.

Пътят Габрово-Узана е измит и обработен срещу замръзване, осведомят от Областно пътно ръководство, температурата там е -11°. Градските и извънградските линии на Общински пътнически превоз се извършват.

Няма обитаеми места с нарушено електроподаване . На дежурните телефони няма получени сигнали.  Поради ниските температури и мощния вятър  Паметникът на свободата ще остане затворен за визити на 9 и 10 януари - вторник и сряда, оповестиха от Национален парк-музей „ Шипка-Бузлуджа “.

Жълт код за ниски температури  е разгласен от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) за цялата страна. Застудяването ще продължи и дневните температури, в множеството региони, ще са с противоположен или съвсем без дневен ход, към 14:00 часа ще са предимно  между - 5° и 0°,  сочи прогнозата за времето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР