Главните пътни артерии са почистени и опесъчени. Продължава почистването на

...
Главните пътни артерии са почистени и опесъчени. Продължава почистването на
Коментари Харесай

Зимна обстановка в Габровско: Все още без ток са 15 населени места

Главните пътни артерии са почистени и опесъчени . Продължава почистването на второстепенните улиците в Габрово и в селата, оповестиха от Общината.

Рано тази заран напъните на Оперативна програма „ Благоустрояване “ и са ориентирани към разчистване и опесъчаване в кварталите  - " Шенини ", " Гачевци ", " Етъра ", " Ябълка ", " Златари ", " Стефановци ", " Русевци ", " Беленци ", селата Чарково и Потока и цех Еловица.

Пътят и паркинга към МБАЛ " Д-р Тота Венкова " са налични и проходими. Екипите на отделите „ Чистота “ и „ Озеленяване “ кам Оперативна програма „ Благоустрояване “ са бъдат ориентирани към почистване на тротоари, пешеходни подходи, автобусни спирки и стълбища , както и по премахване на паднали дървета и клони.

Градските и извънградските линии на Общински пътнически превоз ще се извършват по график с вероятни закъснения. Все още без ток са 15 обитаеми места в Общината - Боженци, Банковци, Узуни, Мичковци, Междене, Спасовци, Копчелии, Орловци, Овощарци, Думници, Поповци, Гайтани, Прахали, Мрахори и село Потока.

Екипите на електроразпределителното сдружение не престават да работят по премахване на авариит е част от тях по мрежата ниско напрежение в селата От 28 ноември е възобновен образователният развой за всички учебни заведения и детски градини в община Габрово, при вземане предвид с усложнената зимна конюнктура.

Изключение са базите на ДГ „ Мики Маус “ в село Враниловци и на ДГ " Мечо Пух " в село Поповци. По отношение на републиканската пътна мрежа, пътят Габрово - Узана е пристъпен при зимни условия , проходът " Шипка " е отворен за придвижване, тук-там има мъгла, проходимо е при зимни условия.

Отново ще бъде гратис паркирането във всички зони за платено паркиране в града. Общината моли пешеходците да преминават с нараснало внимание под покриви на постройка с надвиснали снежни маси и ледени висулки.

Обявен е жълт код за мощен вятър за цялата област. За Габрово се чака скорост напразно от 14-19 m/s (50-69 km/h) и/или пориви до 24 m/s (90 km/h)

Бъдете деликатни за летящи във въздуха предмети. Възможни местни нарушавания на нормалните действия навън, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР