Главните изпълнителни директори на Туитър и Фейсбук Джак Дорси и

...
Главните изпълнителни директори на Туитър и Фейсбук Джак Дорси и
Коментари Харесай

Шефовете на Facebook и Twitter се изправят пред Сената заради статия за сина на Байдън

Главните изпълнителни шефове на " Туитър " и " Facebook " Джак Дорси и Марк Зукърбърг се съгласиха да свидетелстват пред Съдебната комисия на Сената на Съединени американски щати на 17 ноември по отношение на блокирането в обществените мрежи на обява на " Ню Йорк Пост " за кореспонденцията на Хънтър Байдън, наследник на кандидат-президента на Демократическата партия Джоузеф Байдън, заяви организация Bloomberg.

Социалните мрежи ограничиха разпространяването на своите платформи на материалите на " Ню Йорк Пост " за кореспонденцията на Хънтър Байдън с Вадим Пожарски, консултант в управлението на украинската компания Burisma. Едно от писмата е от 17 април 2015 година и е изпратено до Хънтър Байдън една година, откакто е включен в борда на компанията. В писмото Пожарски благодари на Хънтър Байдън за поканата във Вашингтон и опцията да се срещне с татко му, Джо Байдън, който по това време беше вицепрезидент на Съединени американски щати. В друго писмо от май 2014 година Пожарски желае съвет от Байдън-младши по какъв начин може да се употребява неговото въздействие „ от лица от компанията " Burisma.

Хънтър Байдън беше член на борда на Burisma от 2014 до 2019 година, а през 2016 година татко му, до момента в който беше вицепрезидент на Съединени американски щати, прикани за уволнението на украинския основен прокурор Виктор Шокин, който стартира следствие за активността на украинската компания. Шокин бе уволнен и следствието против Burisma бе спряно. През февруари 2020 година Държавното бюро за следствие на Украйна образува наказателно дело по изказването на Шокин за хипотетична интервенция на Джоузеф Байдън в работата му.

Настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Байдън в неистина и присъединяване в корупция. Според Тръмп " многократните изказвания на Байдън, че в никакъв случай не е приказвал с Хънтър за бизнес връзките му, са неистина ". Тръмп назова Байдън „ подкупен политик, който не трябва да се кандидатира за президент “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР