Главни действащи лица в днешния етюд са Тома Биков и

...
Главни действащи лица в днешния етюд са Тома Биков и
Коментари Харесай

Скаутите на Борисов замениха джипката, хукнаха по села и паланки

Главни настоящи лица в днешния очерк са Тома Биков и Александър Иванов. Двамата решили да ревизират изоставена къща в драгоманското село Ялботина.

Това не е инцидентна сграда, потънала измежду плевели и шубраци. Къщата била офис на малоимотния Данаил Николов, който купил компанията на сегашния началник на Националната организация по приходите Румен Спецов, който бе една от огромните рокади, направени в първите дни от работата на служебния кабинет.

“Тук се намира един офис, построен по всички съвременни и еко политики Той е с еко материали - кирпич, дърво и малко керемиди. Това е седалището на компанията на Данаил Николов, закупил я от сегашния изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите - Румен Спецов, който пък от своя страна е дълготраен другар на министъра на финансите Асен Василев. В момента дава отговор за събирането на данъчни отговорности. Това е седалище на компания, която има годишен оборот от 6 милиона лв. и дължи на държавната хазна към 1.5 милиона”, уточни Биков.

Живеел господин Николов в тази къща. Такава била адресната му регистрация. Последно - не е напълно ясно това офис на компанията ли е, или къща на Николов. Освен това съгласно Тома Биков от ГЕРБ Николов имал шест присъди за обири, притежател бил на 23-24 компании със отговорности, които трябвало да събере точно Спецов. Николов убедил сегашния началник на Национална агенция за приходите да купи компанията му за “крупната сума” от 500 лв..

Въпросната компания е “Грантекс Трейдър”. За последно подаден годишен финансов доклад в Търговския указател има за 2014 година В него такива обороти не участват.

Интересно е по какъв начин тъкмо е била открита къщата на въпросния Николов в село Драгоман. Вероятно от ГЕРБ намират адреса в документ, обществено наличен в Търговския указател. В него обаче написа само селото. Други детайлности няма.

“Това евентуално е някаква " харвардска иновация " - да купиш компания за 6 милиона за 500 лв.? Какво споделя министърът на финансите Асен Василев за тази скица, която има профила на Данък добавена стойност машинация? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата по отношение на Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад тила на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е правил Данък добавена стойност машинация?, написа още Биков.

Тома Биков даже си разрешава да уточни, че въпросната порутена кирпичена къща в Ялботина е седалище на компанията, до неотдавна благосъстоятелност на Спецов. Уви, това не е по този начин. Адресът на компанията, който е разполагаем и в Търговския указател, е напълно различен и е в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР