Главната задача на руските въоръжени сили за догодина е укрепването

...
Главната задача на руските въоръжени сили за догодина е укрепването
Коментари Харесай

Путин: Главна задача на армията ни е укрепване на ядрената триада

Главната задача на съветските въоръжени сили за следващата година е укрепването на нуклеарната триада, съобщи президентът Владимир Путин на съвещание във военното министерство, заяви РИА Новости.
По думите на президента е належащо бързото прекосяване на модерно въоръжение, което по-добре преодолява „ перспективните системи за противоракетна защита “.
„ Сабележимо укрепна нуклеарната триада, която играе основна роля в запазването на световния приоритет. Делът на актуалното въоръжение тук съставлява 82%. Сериозни стъпки са направени в развиването на най-новото, нямащо аналог в света оръжие, за което приказвах в посланието към Федералното заседание на 1 март тази година “, сподели Путин.
Той също по този начин означи, че става дума за започването на серийно произвеждане на ракетния комплекс „ Авангард “, за сполучливите тествания на „ Сармат “, носенето на пробни бойни наряди от хиперзвуковия комплекс „ Кинжал “, а също и отработване на потреблението на бойните лазерни комплекси „ Пересвет “.
Путин акцентира, че отбранително-промишления комплекс и актуалните разработки в региона на въоръженията ще разрешат за дълго да се подсигурява сигурността на страната, съобщи БГНЕС.
Руският президент прикани към вярно установяване на целите по разноските за въоръжение, да не се харчат всуе пари, и нито една рубла да не отива не по предопределение.
Русия ще построи своето военно наличие в Арктика през идната година, сподели министърът на защитата във вторник, защото Москва се стреми да затвърди въздействието си в стратегическия район.
Съобщението идва след години на засилена интензивност в Арктика, която Москва е оповестила за най-съществен приоритет заради съществуването на минерални си благосъстояния и военното ѝ значение.
" Ще приключим построяването на инфраструктура през 2019 година, с цел да разположим радарни единици за противовъздушна защита и точки за авиационно насочване на островите Средни, Врангел и на нос Шмид " в съветската Арктика, сподели министърът на защитата Сергей Шойгу.
Той сподели, че настаняването на военни чиновници и спомагателната авиационна инфраструктура са приключени на други места в Арктика, на среща на министерство на защитата, на която участва и президентът Владимир Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР