Главната разлика между редовните и служебните кабинети е, че служебното

...
Главната разлика между редовните и служебните кабинети е, че служебното
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Служебният кабинет не трябва да чака да му изтече времето, има задачи за решаване


Главната разлика сред постоянните и служебните кабинети е, че служебното държавно управление работи без парламент. Това значи, че не може да осъществя законодателна стратегия и не може да носи отговорност пред Народното събрание. Това разяснява в изявление за " Още от деня " по Българска национална телевизия конституционният арбитър.

Той изясни, че в сегашната конюнктура от рецесии е значимо да бъдат решени неотложните въпроси и да бъдат подхванати бързи дейности.

По думите на Стоилов служебното държавно управление не може да взема решение генерални въпроси, само че " не може и да чака да му изтече времето ". Като главните проблеми, които би трябвало да позволи, той уточни енергетиката, възобновяване на дипломатическия разговор (с Русия, бел. ред.) и преодоляване на инфлацията.

Тези резултати ще би трябвало да дойдат безусловно за седмици, с цел да се успокои обществото, разясни конституционалистът.

Стоилов не пожела да навлиза в конкретика по отношение на назрялото напрежение сред президента Румен Радев и управлението на Българска социалистическа партия.

Не бих желал да встъпвам във вътрешнопартийна тема. Все отново може да се установи, че в настоящия състав на служебния кабинет има най-вече хора от Националното управление на Българска социалистическа партия, регистрира той.

На въпрос за правосъдната промяна конституционният арбитър се надява, че смяната, стартирана от държавното управление на Кирил Петков, ще продължи и отсега нататък.

За край предложи на ЦИК и на служебното държавно управление да се ангажират с техническата част на машините за гласоподаване, " с цел да е несъмнено, че вотът на жителите ще бъде отразен едно към едно ". Въпреки това не счита, че изборите ще провокират възторг измежду жителите да излязат да гласоподават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР