Главната прокуратура на Украйна съобщи, че се води разследване за

...
Главната прокуратура на Украйна съобщи, че се води разследване за
Коментари Харесай

В Украйна търсят сметка за Харковските споразумения от двама министри на Янукович

Главната прокуратура на Украйна заяви, че се води следствие за съмнения в държавна измяна против двама функционери на държавното управление от времето на президента Виктор Янукович : Костантин Хришченко, външен министър, и Александър Лавринович, министър на правораздаването. Те са заемали тези постове през 2010 година, за изискванията на. Предишният президент на Украйна Виктор Юшченко поради обтегнатите връзки с Русия поставяше и удължение на периодите за наличието на съветските военни в Севастопол.

Прокуратурата в този момент твърди, че те са водили договаряния по плана на контракта, действайки в ущърб на, заяви УНИАН.
 Путин разгласи Крим и Севастопол за част от Русия
Путин разгласи Крим и Севастопол за част от Русия

Той направи послание към депутатите от двете камари на съветския парламент в Георгиевската зала на Кремъл по отношение на извършения референдум в Крим и резултатите от него. По думите му, Русия е била „ ограбена ", когато Крим е останал в Украйна при разпадането на Съюз на съветските социалистически републики

Днес стана ясно и че украинският президент Володимир Зеленски е освободил от служба Руслан Демченко, заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и защита. Това указа, оповестен на формалния уеб страница на президента, не се показват никакви претекстове.

Миналата есен няколко украински медии упрекнаха Демченко, че е лобирал за Харковските съглашения по отношение на изискванията за разполагане на съветския Черноморски флот в Севастопол през 2010 година по времето на Янукович. След това обаче той е предпазен от секретаря на НСДП Олексий Данилов и командира на украинската войска Валерий Залужний. Името на Демченко се загатва и по време на абсурда с спирането на интервенцията по залавянето на Вагнер, само че и това обвиняване е отхвърлено от тогавашните управляващи.

През последните седмици Зеленски уволни ръководителя на СБУ Иван Баканов и основния прокурор Ирина Венедиктова с формалното пояснение, че упованията към тяхната работа са били по-високи и по-радикални във връзка с прочистването на сътрудниците и държавните предатели.
 Украйна връчи протестна нота на Русия
Украйна връчи протестна нота на Русия

Министерството на външните работи на Украйна оценило съветския церемониал като нарушение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР