Главната прокуратура на Руската федерация реши да признае дейността на

...
Главната прокуратура на Руската федерация реши да признае дейността на
Коментари Харесай

Главната прокуратура гони `Медуза` от Русия - Свят

Главната прокуратура на Руската федерация реши " да признае активността на задграничната неправителствена организация SIA Medusa Project за нежелана на територията на Руската федерация ", тъй като " съставлява опасност за основите на конституционния ред и сигурността на Руската федерация ".

На 23 април 2021 година " Медуза " бе оповестена за " задграничен медиен сътрудник " в Русия. По-късно стана ясно, че това е станало въз основа на тъжба на някогашния член на Московската комисия за публичен контрол Александър Йонов. След " Медуза " в листата на " задграничните сътрудници " бяха включени доста самостоятелни медии, в това число телевизионните канали " Дожд " и " Медиазона ", както и десетки публицисти и публични фигури.

Законът за " нежеланите " организации е признат през 2015 година

Главната прокуратура е оправомощена да даде този статут на всяка задгранична или интернационална неправителствена организация, в случай че реши, че активността ѝ заплашва " основите на конституционния ред, отбранителната дарба или сигурността на Русия ". Предвижда се отговорност за присъединяване и съдействие с нежелани организации, в това число наказателна.

Руският опозиционен уебсайт " Медуза ", чиято централа е в латвийската столица Рига. Материалите му са остро сериозни към политиката на Кремъл. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР