Главната прокуратура на Германия обяви, че е спряла опит за

...
Главната прокуратура на Германия обяви, че е спряла опит за
Коментари Харесай

Разбиха крайнодясна група в Германия, планирала щурм на Бундестага и държавен преврат

Главната прокуратура на Германия разгласи, че е спряла опит за държавен прелом в страната. Германската полиция е задържала 25 членове на крайнодясна " терористична група ", възнамерявала преврата с взлом на Бундестага с дребна въоръжена група, основаване на условия, които да предизвикат революция, офанзива на електроцентрали и събаряне на федералното държавно управление.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинявания на към 50 мъже и дами, че са основали терористична организация за да смъкват конституционния ред на Федерална република Германия и да основат страна по модела на Германския райх от 1871 година Разследването е почнало през август, а заговорът е почнал предишния ноември.

Арестуваните членове на организацията " Граждани на Райха " са обвинени в " осъществяване на съответна подготовка за навлизане в Народното събрание на Германия на дребна въоръжена група. Целта им била принудително да отстранен съществуващия държавен ред в страната ", се споделя в известието на прокуратурата.

" Подозираме, че е било планувано въоръжено нахлуване против конституционните органи ", разяснява в Туитър министърът на правораздаването Марко Бушман, като загатна за " обширна антитерористична интервенция ".

Полицейската спецакция е почнала тази заран в 6 ч. Около 3000 чиновници са направили обиски на 130 обекта в 11 от 16-те провинции на Германия против последователи на по този начин нареченото придвижване " Граждани на Райха ". От 25 задържани мъже и дами, 24 са от Германия, а един е съветски жител, обвинени в поддръжка на организацията. Един арест е осъществен в Австрия и един в Италия. Има още 27 обвинени, че членуват в незаконната клетка. Разследващите следва да открият дали са подготвяни дейности, представляващи държавна измяна, уточни прокуратурата.

До момента се знае, че терористичната организация е била огромна и с доста разклонения, включвала правоприемник на пруските принцове, политик, високопоставени военни и бойци от специфичните сили на Министерството на защитата. Говорител на немското военно контраразузнаване удостоверил за ДПА, че измежду обвинените има боен от Бундесвера и неколцина резервисти.

" Граждани на Райха " са имали съвсем подготвена конструкция за ръководство. Създали " съвет ", сходен на държавно управление, както и военно крило. Активно набирали поддръжници, в това число и в правоохранителните органи - армията и полицията. Съзаклятниците, измежду които и някогашен народен представител от " Алтернатива за Германия ", даже били избрани хората, които да заемат основни министерски постове в революционното държавно управление. В проектите на заговорниците са влизали и убийства. Обсъждани били и договаряния с непознати държавни управления, без да се показват все още обществено. Според прокуратурата концепциите на заговорниците са се основавали и на така наречен QAnon доктрина на конспирацията, която е необятно публикувана измежду последователите на Тръмп в Съединени американски щати.

По данни на немските управляващи обвинените, основно наследственият княз на рода Ройс-Хайнрих Тринайсети, подпомагани от съветската гражданка Виталия Б., се свързали с представители на Русия, само че не получили утвърждението на Москва, оповестява ТАСС.

Задържанията на десни конспиратори в Германия се случват постоянно. Въпреки това, както означават немските издания, актуалната интервенция се дефинира като една от най-големите в историята на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР