Главната прокуратура на Германия e започнала разследване във връзка с

...
Главната прокуратура на Германия e започнала разследване във връзка с
Коментари Харесай

Германия разследва Северен поток 2 за издаване на държавна тайна

Главната прокуратура на Германия e почнала следствие по отношение на хипотетичното откриване на държавни секрети по време на планирането на газопровода " Северен поток 2 ". Това оповестява Bild.

Министерството на защитата счита, че е нарушена директна безспорна възбрана за предаване на информация, позволяваща да се създадат заключения за опциите за водене на военни дейности.

Mining Authority Stralsund разгласява разрешението за градеж на газопровода на своя уеб страница през януари 2018 година На страница 556 от документа е открита информация от Министерството на защитата на Германия под заглавието VS-NfD - " секретно, единствено за служебно прилагане ". Според Генералната прокуратура това е била по-специално информация за зоните на деяние на подводниците на НАТО.

Според Bild на 11 декември 2023 година Министерството на защитата е било осведомено, че е почнало следствие против чиновници на минното бюро в Щралзунд.
 Швеция публично приключи следствието за Обновена
Швеция публично приключи следствието за " Северен поток "

Датското и немското следствие не престават, Русия ги следи

До пет години затвор се поставят за откриване на държавна загадка.

При планирането на тръбопровода регулаторът е уверил документално, че чувствителни данни , класифицирани като " секретни ", при никакви условия няма да бъдат оповестени.

Припомняме, че шведската прокуратура приключи при започване на февруари по-нататъшното следствие на детонациите на газопроводите " Северен поток " 1 и 2.

" Заключението от следствието е, че шведската пълномощия не е използвана (за този случай) и затова следствието би трябвало да бъде прекъснато ", показват от държавното обвиняване на скандинавската страна.

Газопроводите " Северен поток " 1 и 2, пренасящи съветски газ до Германия под Балтийско море,  води през септември 2022 година
 Германски народен представител пред ТАСС: Берлин мълчи за детонациите в
Германски народен представител пред ТАСС: Берлин мълчи за детонациите в " Северен поток "

Смята се, че Съединени американски щати стоят зад саботажа, твърди Щефен Котре от " Алтернатива за Германия "

Датската полиция заяви, че те, че откритите на място следи от експлозиви безапелационно демонстрират, че е имало бойкот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР