Главната причина за прекъсванията на топлоподаването в град Перник през

...
Главната причина за прекъсванията на топлоподаването в град Перник през
Коментари Харесай

Авариите в “Топлофикация-Перник” - късо съединение, пожар и липса на инвестиции в мрежата


Главната причина за спиранията на топлоподаването в град Перник през последните седмици, е зародилият на 19.02.2018 година пожар, поради късо съединяване на маслен кабел 6 kV, който визира и други силови кабели, оповестиха от Министерство на енергетиката. Повредените кабели прекъсват електрозахранването към съществени уреди в централата, част от които са в завод „ Въглеподаване “.

Основното и аварийното гориво на „ Топлофикация-Перник “ АД са въглища. Вследствие на прекъснатата доставка на въглища, централата превключва котлите си на работа с природен газ. При смяна на горивото, оборудванията в централата не могат да доближат нужната топлинна мощ. Поради това, в интервала 19-28 февруари 2018 година, „ Топлофикация-Перник “ АД е подавала топлинна сила с намалени температурни параметри, като са установени интервали, в които температурата водата е била с към 10-20 оС по-ниска от одобрената по график.

Топлопреносната мрежа на „ Топлофикация-Перник “ АД е с обща дължина 136 151 метра. През последните пет години топлофикационното сдружение не е правило планова замяна на амортизирани сектори на мрежата. За този интервал са подменяни единствено обособени сектори за премахване на спешни пробиви, чиято обща дължина е 2747 м. През 2017 година спешните пробиви на топлопроводи от мрежата на Топлофикация-Перник “ АД са се нараснали с 30% по отношение на миналата година.

Това откриха контролните органи на Министерството на енергетиката, в границите на изключителната инспекция, която завърши през днешния ден. Проверката откри още, че през целия зимен интервал „ Топлофикация-Перник “ АД е поддържала задоволителен запас от гориво, по-висок от нормативно избрания. Резултатите от инспекцията, касаещи качеството на топлоподаването ще бъдат предоставени на способния орган – Комисията за енергийно и водно контролиране.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР