Главната на Пловдив и Капана“ – едни от най-популярните места

...
Главната на Пловдив и Капана“ – едни от най-популярните места
Коментари Харесай

Главната на Пловдив - като на празник заради топлия ден СНИМ...

Главната на Пловдив и „ Капана “ – едни от най-популярните места за разходка – изгледаха през днешния ден като на празник поради топлото ноемврийско време. По обяд температурата под тепетата се повиши съвсем до 20 градуса, а слънцето стартира да прижулва съвсем като през май. 



 По ул. „ Княз Александър I “, наричана от хроникьора Никола Алваджиев „ стъргалото “, мъчно беше да се разминеш от младежи и възрастни, повели на разходка деца и домашни любимци. 

В заведенията нямаше свободно място, фул беше и в „ Капана “ – обичаният квартал  на младежите и най-много на гостите на града, макар че  цената на чаша кафе  върви към 5 лв., леща, приготвена по специфична рецепта наближа десетачка, а салата се закова на 15 лв..

Мнозина разгледаха изложбата, готова от " Марица " в партньорство с Община Пловдив и експонирана на пл. " Римския стадион ",  която се назовава " 15 години в Европейския съюз. Промяната ".





Мнозина използваха първият ден на уикенда да ревизират за пониженията по магазините в центъра, макар че този път черен петък  е онлайн, витрини на някои от тях примамваха с преференциални предложения.  Четящи хора хукнаха в книжарниците. 

Улични музиканти свиреха  стари градски песни, жонгльор забавляваше минувачите с концепцията да си изкара някой  и различен лев. 

Трафикът си остана  силно претрупан, както и през делничните дни. Автобусите през уикенда и по празниците вървят с огромни шпации и наложително – претъпкани.  







 





Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР