Главната инспекция по труда е успяла да открие бащата на

...
Главната инспекция по труда е успяла да открие бащата на
Коментари Харесай

Проверката за детето, заснето да реди павета в София, освети още нарушения

Главната ревизия по труда е съумяла да открие бащата на детето, което беше снимано през уикенда да реди плочки по тротоара на бул. " Цар Борис III ".

Проверката на строителната площадка е посочила и още нарушавания на закона - служащите са били без персонални защитни средства, а трима от тях са без трудови контракти.

Санкцията за служащ без трудов контракт от 1500 лева до 15 000 лева за всеки обособен случай.

Работодателят губи и право да взе участие в публични поръчки за период от три години от датата на влизане в действие на наказателното разпореждане, излиза наяве от известие на ГИТ.

За да санкционират компанията за потреблението на детски труд обаче, инспекторите би трябвало да заварят малолетното лице на място - а след медийния скандал то към този момент не се появява на строителната площадка.

" Практиката демонстрира, че когато дадени нерегламентирани дейности бъдат публикувани обществено, преди информиране на съответните способени органи, по-късно те са възпрепяствани да открият несъмнено нарушаването, защото работодателите подхващат ограничения за недопускането му преди осъществяването на физическата инспекция ", споделят те.

Случаят е предаден и на Агенцията за протекция на детето, която е способена да се занимава с държанието на бащата.

Проверката на работодателя продължава. Осъществява се повсеместен надзор, в това число за обезпечаване на здраве и сигурност при работа, споделят още от Главната ревизия по труда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР