Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за

...
Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за
Коментари Харесай

Още една площадка получи лиценз за Спешна помощ по въздуха

Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация “ записва осмото вертолетно летище за незабавната здравна помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена непосредственост до тунел " Железница “ на Автомагистрала " Струма “.

С построяването на оборудването се обезпечава опция за бърза евакуация на потърпевши при пътни произшествия или други спешни обстановки в сектора на тунела, както и в целия район. По данни на авиационния оператор " България Хели Мед Сървиз “ ЕАД след приемане на сигнал, хеликоптерът ще стига от София до тунел " Железница “ за 30 минути.

До момента България разполагаше с три болнични вертолетни летища в София и по едно във Варна, Панагюрище, Русе и Велико Търново. " Струма “ е първата автомагистрала в България, която разполага с хеликоптерна площадка. Вертолетното летище е издигнато в границите на плана за създаване на „ Автомагистрала " Струма “ – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница “, който се финансира от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура “. Възложител на плана е Агенция " Пътна инфраструктура ", заяви Министерството на превоза и известията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР