Глави на древногръцките богове Афродита и Дионис са открити при

...
Глави на древногръцките богове Афродита и Дионис са открити при
Коментари Харесай

Афродита и Дионис на 5000 години откриха в Турция

Глави на древногръцките богове Афродита и Дионис са открити при разкопки в гр. Айзаной, Западна Турция, оповестява Greek Reporter, като цитира Анадолската организация.

По информация на изданието телата на статуите били открити при предходни разкопки, а в този момент учените са разкопали главите, изобретателно направени от варовик преди към 5000 години. По думите на координатора на разкопките – археолога Горхан Косккун от Университета на Думлупинар, откритите артефакти са " доста значими " за бъдещите проучвания.
 Разкриха загадката на Таримските мумии Разкриха загадката на Таримските мумии
Учените от Института за еволюционна антропология Макс Планк (Германия) са решили загадката за произхода на фамозните Таримски мумии, от...

„ Те показват, че политическата просвета на Древна Гърция е съществувала дълго време, без да губи своето значение в римската ера “, отбелязва той. Засега не е ясно по каква причина скулптурите на богинята на хубостта и бога на виното са потърпевши.

Археолозите, които не престават работа на мястото, считат, че тук може да е била ситуирана работилница за статуи или лековит комплекс. На тази мисъл ги навела находка, открита през август. Тогава екипът оповестил, че е извадил част от скулптура на древногръцката богиня на здравето и чистотата Хигия.

Смята се, че античният град Айзаной е бил учреден през 3300 година пр.н.е. През елинистичния интервал той минава от ръка на ръка сред Пергамското царство и Витиния, преди да попадне в ръцете на Рим през 133 година пр.н.е. През 2012 година районът е приет за обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

Тук се намира един от най-добре непокътнатите храмове, отдадени на гръцкия господ Зевс, както и голям амфитеатър, няколко моста от римския интервал, два от които към момента се употребяват, и други руини от антични структури.
 Град на 6 хилядолетия в Западните Родопи зарадва археолозите с впечатляващи находки (СНИМКИ) Град на 6 хилядолетия в Западните Родопи зарадва археолозите с впечатляващи находки (СНИМКИ)
Този археологически сезон екип от Националния исторически музей организира за втора година постоянни археологически изследвания на обект от и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР