Главен комисар Венцислав Кирчев е освободен от поста директор на

...
Главен комисар Венцислав Кирчев е освободен от поста директор на
Коментари Харесай

Директорът на ГД Национална полиция главен комисар Венцислав Кирчев е освободен от поста

Главен комисар Венцислав Кирчев е освободен от поста шеф на Главна дирекция " Национална полиция ", потвърдиха за Българска телеграфна агенция от Министерство на вътрешните работи.

Като краткотрайно изпълняващ длъжността е назначен Атанас Илков, който до момента беше заместник-директор на структурата.

Преди дни при представянето на екипа и целите на ведомството служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев уточни, че ще се пристъпи към кадрови промени в Министерство на вътрешните работи единствено тогава, когато има увереност, че с съответен човек не могат да се реализиран резултатите, към които се стреми управлението.

Атанас Илков за повторно става краткотраен началник на полицията. През януари т.г. той ръководи няколко дни дирекцията, само че след това за титуляр беше назначен Кирчев.

Илков влиза в Министерство на вътрешните работи през 1987 година Кариерата му минава през шеф бранш " Оперативно обслужване на местата за отнемане на независимост ", шеф на бранш в ДНСП, шеф на отдел " Криминална полиция " към основна дирекция на престъпна полиция.

През 2014 година той беше освободен поради интервенцията в Лясковец, при която почина командос от отряда за битка с тероризма. Илков обаче апелира и бе върнат в системата. Той беше предпазен от тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров, който разгласи, че е научил от медиите за уволнението.

След като е възобновен в Министерство на вътрешните работи, през месец юли 2016 година Илков бе назначен като шеф на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 година застана отпред на ОДМВР-Кърджали, а от 2020 година ЦСПП-Казанлък. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 02. 08. 2021 година е преназначен за зам.-директор на ГДНП.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР