Главен асистент Петър Илиев от Юридическия факултет е плагиатствал част

...
Главен асистент Петър Илиев от Юридическия факултет е плагиатствал част
Коментари Харесай

Петър Илиев пред bTV: Mоят труд няма нищо общо с този на доц. Киселова

Главен помощник Петър Илиев от Юридическия факултет е плагиатствал част от трудовете на доцент Наталия Киселова в своя книга. Това реши етичната комисия на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Установени са 92 страници със съвпадения сред труда на Илиев и този на доцент Киселова, е посочила инспекцията на Етичната комисия на „ Алма Матер “.

„ Представянето на книгата в скъсен вид, необозначен като второ издание, е опит за възпрепятстване на почналата на 9 август вътрешноинституционална инспекция, което е несъвместимо с академичната почтеност и честност “, се споделя в заключението им.

Етична комисия показва още: „ Представянето на книгата в модифициран скъсен вид от 618 страници, необозначен като второ издание, е опит за възпрепятстване на почналата на 9 август 2021 година вътрешноинституционална инспекция, което единствено по себе си е нарушаване и е несъвместимо с академичната почтеност и честност “.

Дали Петър Илиев ще бъде дисциплинарно уволнен, ще се взема решение занапред. Деканът на факултета Даниел Вълчев сподели, че идната седмица ще свика факултетния съвет на Юридическия факултет.

Снимка: btvnovinite.bg

Илиев разяснява за bTV, че в етичната комисия няма адвокати и е нарушила правилника на университета и два закона:

„ Тя не е органът, който има право да се произнася със мнение по проблема. Твърдя, че моят труд няма нищо общо с труда на Наталия Киселова. Слуховете за моето уволняване са мощно преувеличени”.

Доцент Киселова към този момент отхвърля коментар. Адвокатът и учител Петър Илиев беше номиниран от „ ИТН “ за министър на вътрешните работи и силов вицепремиер. Още при започване на проблема с книгата, от Има Такъв Народ излязоха в отбрана на Илиев. „ Искам някой с лицето си, желая някой да застане и да каже, че е плагиатства “, сподели в разгара на абсурда зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Снимка: btvnovinite.bg

А водачът на партията Слави Трифонов излезе с позиция във „ Facebook “: „ Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички честни и лоялни хора, които познавам. И също по този начин ще се погрижа да схвана кой си ти или кои сте вие, които сте в положение да изгорите книга, да съсипете човек поради упоритостите си за власт. И по-късно всичко по реда си “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР