Главболгарстрой строи завод за сглобяеми стоманобетонови конструкции в Пазарджик. Прогнозите

...
Главболгарстрой строи завод за сглобяеми стоманобетонови конструкции в Пазарджик. Прогнозите
Коментари Харесай

Главболгарстрой инвестира 12 милиона лева в завод за индустриално строителство край Пазарджик

" Главболгарстрой " строи цех за сглобяеми стоманобетонови структури в Пазарджик. Прогнозите са заводът да отвори порти до края на октомври. Очаква се да бъдат открити 52 нови работни места.

Инвестицията е за 12 милиона лв., в това число за закупуването на терена, съоръжение и сградния фонд. Фабриката ще е на терен от 50 декара, само че има опция за вероятно уголемение в бъдеще (още към 40 декара). В нея ще се обитават 3 960 кв. м индустриални мощности, административна постройка с повърхност от 650 кв. м, спедиционна зона от 4500 кв. м, бетонов център с продуктивност 60 куб. м на час.

Производственият потенциал на предприятието е 140 хиляди кв. м покрита индустриална повърхност на годишна база. Заводът ще създава единствено покрити площи. Поставена е цел за оптимизация на създаваните структури, с цел да се понижат разноските и периодите за клиентите.

" Главболгарстрой ПРИФАБ " е възложител на завода, а " ГБС " Пловдив АД е реализатор на плана. Компанията е закупила още преди месеци, за се избегне сегашната инфлацията в бранша.
 Турската Odelo влага €10 милиона във втори цех в Пловдив
Турската Odelo влага €10 милиона във втори цех в Пловдив

Компанията създава фарове за автомобилните колоси Vоlkѕwаgеn, Меrсеdеѕ, ВМW и Аudі

Технологичното съоръжение е закупено от Progress Group и подразделението ѝ Tecnocom - най-големият производител на хидравлично-кофражни форми. Бетоновият възел е на италианската компания Euromecc и се чака да дойде идната седмица. За порталните кранове е определен българският производител " Подемкран " в Габрово.

Заводът ще предлага услуги като планиране на покритите площи, осъществяване, монтаж на обекта и осъществяване на самия обект. По думите на инж. Константин Златев, изпълнителен шеф на " ГБС " Пловдив АД и на " Главболгарстрой ПРИФАБ " ще се реализира синергия сред производството на авансово напрегнати структури и строителството.
 Германската STIHL ще открие цех за €125 милиона в Румъния
Германската STIHL ще открие цех за €125 милиона в Румъния

Фабриката за моторизирани принадлежности ще разкрие над 150 нови работни места

Целият индустриален развой ще е съсредоточен на едно място, за разлика от множеството съществуващи сходни фабрики у нас, при които бетонният възел е на друго място, от което произтичат транспортни разноски.

Очакваните доходи са в размер на към 40 млн. лева на година. " Брутният вътрешен артикул на човек месечно е към 60 хиляди лева при приблизително към 17 хил.-19 хиляди лева при строителните компании ", означи Златев.

Локация

Локацията на завода е определена и поради близостта до Пловдив, който е един от центровете на индустриалното строителство у нас. Златев счита, че ще има мощно развиване и в Пазарджик и Хсково през идващите години. София също попада в радиуса на доставки на завода.Безспорно преимущество е и непосредствената му непосредственост до автомагистрала " Тракия ".

Чиста сила

Планирана е и в слънчеви панели, които ще бъдат сложени на покрива на завода и би трябвало да обезпечат към 200 киловатчаса. По думите на Златев производството на сглобяами стоманобетонни структури не е енергоемко и слънчевите панели ще обезпечат нужната сила на 100%. По думите на инж. Димитър Теллиев, изпълнителен шеф на ГБС Пловдив, това ще е екологичен и чист цех.

Вече е почнало подписването на контракти с клиенти, макар, че фабриката още не е подготвена. Има обезпечени поръчки за цялата последваща година. Инж. Златев разяснява, че строителни компании даже отсрочват индустриалния си развой, с цел да влязат в индустриалната база на " Главболгарстрой ПРИФАБ ".

Таргет на завода са обекти с повърхност сред 20 хиляди и 30 хиляди кв. м. Те могат да бъдат създадени за към два месеца. Ще са нужни най-малко четири месеца за За обект от 50 хиляди кв. м. Халета до 10 хиляди кв. м ще се създават настрана, като за задачата е закупена специфична технология.

Компанията има вяра, че има опция за нахлуване и на пазарите в Сърбия и Македония. В Румъния обаче към този момент има два огромни завода в Букурещ и Тимишоара, по тази причина не в обсега към този момент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР