Главболгарстрой обяви, че има да получава 3 824 674.12 лева

...
Главболгарстрой обяви, че има да получава 3 824 674.12 лева
Коментари Харесай

"Главболгарстрой" обяви, че има да получава над 3.8 млн. лева от "Левски"

Главболгарстрой " разгласи, че има да получава 3 824 674.12 лв. с Данък добавена стойност от " Левски ". В известие от строителната компания акцентират, че не би трябвало да бъдат упреквани в скрит план против футболния клуб, в случай че потърсят правата си в съда.

Задълженията са свързани с работата на компанията по построяването на бранш А на стадион " Георги Аспарухов ".

" Замесването на името на " Главболгарстрой " надали не в евентуален " скрит план " против ПФК " Левски ", както и внушенията, че от наша страна е упражняван какъвто и да било напън или са отправяни закани по отношение на клуба, изрично не дават отговор на истината ", настояват от компанията.

В сряда притежателят на " Левски " Георги Попов съобщи пред медиите, че изпълнителният шеф на строителната компания го е уведомил същия ден, че ще бъде заведено дело. Това съответства по време с терзанията на ентусиастите към бъдещето на клуба около неяснотата към бъдещата активност на главния спонсор " Национална лотария ".

Попов сподели, че главницата на отговорностите към " Главболгарстрой " е 2 738 162 лв., а лихвите към 31 декември 2019 година са 366 130 лв.. " Нашите икономисти и счетоводители смятат, че не изискуем тези пари и ще се съдим ", обявиха от управлението на сините.

От компанията показват, че с клуба има подписано публично съглашение, с което за пет години е отсрочено заплащането на дължимите суми, като то изтича тези дни. Те били склонни да сключат ново съглашение за разсрочено заплащане, само че от клуба отказали.



" В края на настоящия месец (30.01.2020г.) изтича законовият 5-годишен давностен период от падежа на задължението, според последното съглашение (30.01.2015г.), ни принудиха още веднъж да сложим въпроса за отговорностите на клуба към нас. Нещо повече, от наша страна съответно предложихме задължението да бъде отсрочено с нов петгодишен период. Именно това наше предложение беше неточно интерпретирано от управлението на футболния клуб като опит за напън или опасност. Може би тази интерпретация е разследване на това, че по стичане на събитията, приключването на петгодишния законов давностен период съответства с разразилите се в медийното пространство диспути във връзка ПФК " Левски " и неговите спонсори ", се споделя в позицията на компанията.

" Също по този начин, не считаме, че би трябвало да бъдем упреквани, в случай че за отбрана на правата ни се наложи да се обърнем към съда, защото от наша страна положихме нужните старания за допустимо най-коректно споразумяване на взаимоотношенията ни с клуба ", допълват от " Главболгарстрой ".

Обаждане от " Виваком "

В сряда управлението на " Левски " разгласи, че още през август от " Виваком " са отправили писмена рекламация за връщане на дължими пари.

От телекомуникационната компания дадоха отговор сбито на въпроси на " Дневник " по тематиката. " Във връзка с изказване на управлението на ПФК " Левски " ви осведомяваме, че клубът има финансови отговорности към " Виваком " и компанията ни води договаряния с управлението за тяхното погашение. Размерът и основанието на отговорностите са комерсиална загадка ", гласи отговорът.

Задълженията към " Виваком " надвишават 3 млн. лв., сподели Димитър Ганев, който е изпълнителен шеф на главния спонсор на " Левски " - " Национална
лотария ".

Той добави, че футболният клуб е кредитоспособен и извършва отговорностите си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (27)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР