Главата на Руската православна църква, патриарх Кирил, се е заразил

...
Главата на Руската православна църква, патриарх Кирил, се е заразил
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил е на легло с коронавирус

Главата на Руската православна черква, патриарх Кирил, се е заразил с ковид, заяви уебсайтът на патриаршията.

“Всички планувани срещи и пътувания на Негово Светейшество патриарх Кирил се анулират за идващите няколко дни заради заболяване от ковид, протичащо с ясно изразени признаци и изискващо лекуване на легло и изолираност ”, цитира текста на известието телевизионният канал “Москва 24 ”.

Пресслужбата на Руската православна черква посочи, че здравословното положение на патриарха е приемливо.

Патриархът е изтъкнат поддръжник на кремълския режим и е отправял провокации към България. Бившият офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Гундяев  е казвал да вземем за пример, че двамата братя Кирил и Методи били „ славянски апостоли “, без да загатва, че са написали глаголицата, и приноса на България за нейното одобряване и разпространяване. В словата на духовника апостолската задача на светите братя била обвързвана със служение за „ тогавашните славяни – тъмни, непросветени, страховити, враждебни хора “.

Дни след оповестената от Путин готовност Кирил съобщи, че съветските бойци, починали в Украйна, щели да получат помилван за греховете си. Подкрепата на Кирил за войната в Украйна задълбочи несъгласията сред съветския клон на Православната черква и другите крила на международното православие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР