Главата на Руската православна църква, чиято подкрепа за т.нар. специална

...
Главата на Руската православна църква, чиято подкрепа за т.нар. специална
Коментари Харесай

Руският патриарх отправи молитва за бърз край на конфликта в Украйна, но избегна да го критикува

Главата на Руската православна черква, чиято поддръжка за така наречен " специфична военна интервенция " на Москва разтревожи доста християни, сподели през днешния ден, че се надява спорът да завърши бързо, само че още веднъж не го осъди, съобщи Ройтерс.

На работа навън пред московската катедрала " Христос Спасител " в навечерието на православния Великден, патриарх Кирил напръска със свещена вода цветно украсени великденски козунаци и сподели, че доста от тях ще бъдат изпратени в Донбас в Източна Украйна. " Дай Боже този великденски подарък да помогне на тези, които са част от този сложен спор, да успокоят сърцата, мозъците и душите си, тъй че братоубийствените междуособици да приключат колкото се може по-бързо и дълго чаканият мир да цари, и с него да се ускори вярата и благочестието на хората ", сподели той.

Патриарх Кирил, който е съдружник на съветския президент Владимир Путин, се е изказвал в поддръжка на военната намеса в Украйна - позиция която докара до разединение в православните църкви по света, отбелязва Ройтерс. Макар и да приказва през днешния ден за потребността от помиряване, той не сложи под въпрос и не разкритикува военната акция. " Нека Господ на първо място да сдобри нашите хора в Украйна, в Донбас, където към момента се пролива кръв ", сподели Кирил, който както Путин има вяра, че руснаците и украинците са всъщност един народ. " Нека Господ излекува раните, нанесени на хората, на фамилиите, които са изгубили тези, които ги изхранват, на родителите, които са изгубили децата си и на децата, които са изгубили родителите си ", добави съветският патриарх.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР