Главата на малкия Адриан е обезобразена, горена, на места няма

...
Главата на малкия Адриан е обезобразена, горена, на места няма
Коментари Харесай

Петър заснел клип как пребива голото 5–годишно дете на приятелката си Стела

  • Главата на дребния Адриан е обезобразена, горена, тук-там няма коса, стана ясно в съда
  • Пуснаха против подписка майката, а мъжът остава в ареста

Брутален пердах на голо, освен това неведнъж, е отнасял 5–годишният Адриян от приятеля на майка си Петър Чернев, с който тя живее в Пловдив, написа " 24 часа ".

В резултат на ударите дребният е обезобразен, а пастрокът със садистична приятност снимал видеа по какъв начин го постанова. " Чак е плашещо да се гледат ", не скри наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова.

Подробностите бяха огласени в Районния съд в Пловдив, където 35–годишните Петър Чернев и майката на детето Стела Алексиева бяха доведени, с цел да им гледат ограниченията за неотклонение. Тя влязоха с наведени глави в залата и конвоирани от защита.

Както " 24 часа " към този момент писа, двойката е подведена под отговорност за причиняване на междинна телесна щета на малолетно момче. Главата му е обезобразена, изгорена, тук-там няма коса. Чернев има още две обвинявания - че е принуждавал 5-годишното дете да прави неща срещу волята си посредством мощ и закани и че на 21 ноември 2023 година му е предизвикал лека телесна щета, още веднъж в изискванията на домашно принуждение.

" Експортирани са видеа от мобилния му телефон, видно от които е осъществено закононарушение на обвинения против малолетното дете. В огромна част от клиповете те са чисто голи. Двамата се намират явно в жилището на обвинения ", сподели прокурор Байрякова. По думите ѝ във видеата Петър Чернев оповестява дата, какво ще се случи, а по-късно упражнявал принуждение над дребния и го унижавал. Това се е случило и на 21 ноември м.г. На клип се виждало по какъв начин той нанася " жесток побой " на момчето. То е било съборено от стол за компютър, паднало е на земята, било изритано, вдигнато за крайници и подхвърлено, като от самото начало било без облекла.

За побоя, в който са упрекнати Петър Чернев и майката Стела Алексиева, няма съответна дата. Разследващите са открили, че той се е случил през декември м.г. в жилището на 35-годишния мъж, където тримата живеели. " На мястото на пострадването детето няма коса, не може да се откри дали има кожа и на каква дълбочина е увреждането. Но може да се откри обезобразяване на част от тялото и краткотрайна заплаха за живота ", уточни прокурорката.

Травмата е била нанесена в банята, като съседка е чула рева на детето оттова. Чернев и Алексиева в началото обяснили, че Адриан самичък се е изгорил, до момента в който се къпел. Такива бяха и изказванията на бранителите на двамата упрекнати - че нищо не е потвърдено, а контузиите на момчето станали по нехайство. По думите на юрист Йордан Давчев обстоятелствата не приказват за междинна телесна щета. " Не се спори, че доверителят ми е осъществил лека телесна щета при изискванията на домашно принуждение. Той прави цялостни признания за това. Но е изцяло опровергано изказванието, че е предизвикал междинна ", безапелационен беше той. И добави, че обвиняването е " прекомерно напомпано ". Давчев изрично отхвърли обвиняването за принуждаване, както и заплахата клиентът му да се укрие или да извърши друго закононарушение. Петър Чернев има непрекъснат адрес и работа. В последните си думи пък обвиненият съобщи, че има щерка на 10 година Мъжът има 2 предходни санкции за владеене на марихуана, само че съгласно отбраната му това не демонстрира, че ще извърши ново закононарушение.

Пред съда прокурор Байрактарова уточни, че са налице доказателства за съучастничество на двойката по повдигнатото обвиняване за причиняване на междинна телесна щета. За майката на 5-годишното момче тя сподели, че има заплаха да се укрие или да извърши ново закононарушение, тъй като не живее на непрекъснатия си адрес и е безработна. " Събрани са доказателства, че е почнала да демонстрира въодушевление към алкохола до степен на взаимозависимост ", добави Байрактарова. Тя дефинира отношението на Стела Алексиева като майка като несъответстващо, защото дамата е траяла да живее с Чернев макар държанието му към сина ѝ. Адвокатката на 35-годишната жена Велислава Илиева беше безапелационна, че Алексиева се е грижела за детето си. " Свидетелката е чула удари и викове, само че не от нея, а от Чернев. Тя е влизала в несъгласия с него във връзка метода, по който той се отнася с детето ѝ ", изясни защитничката.

Съдия Иван Калибацев отсече, че не са налице задоволително доказателства Алексиева да е предизвикала въпросното увреждане. Тя е удряла детето си, само че в други елементи на тялото и съгласно магистрата не е съпричастна към междинната телесна щета. " В изискванията на общуване с Петър Чернев тя също е била пострадал и е получила разнообразни пострадвания ", съобщи Калибацев.

След близо 3-часово съвещание арбитър Иван Калибацев пусна Стела Алексиева с най-леката мярка за неотклонение " подписка " и остави Петър Чернев зад решетките.

След съвещанието процесуалният представител на 5-годишното момче юрист Васил Попов съобщи, че са липсвали 15 кв. см от косата на детето. " Това не е охлузване, това е надълбоко прикосновение. Това, което видях, не е за всички очи ", отсече той. Според него синът на Стела Алексиева е редовно измъчван най-малко от началото на декември.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР