Главата на малкия Адриан е обезобразена, горена, на места няма

...
Главата на малкия Адриан е обезобразена, горена, на места няма
Коментари Харесай

Петър заснел клип как пребива голото 5–годишно дете на приятелката си Стела

Главата на дребния Адриан е обезобразена, горена, тук-там няма коса, стана ясно в съда. Пуснаха против подписка майката, а мъжът остава в ареста

Брутален пердах на голо, освен това неведнъж е отнасял 5–годишният Адриян от приятеля на майка му Петър Чернев, с който тя живее в Пловдив. В резултат на ударите дребният е обезобразен, а пастрокът със садистична приятност снимал видеа по какъв начин го постанова. „ Чак е плашещо да се гледат “, не скри наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова.

Подробностите бяха огласени в Районния съд в Пловдив, където 35–годишните Петър Чернев и майката на детето Стела Алексиева бяха доведени, с цел да им гледат ограниченията за неотклонение. Тя влязоха с наведени глави в залата и конвоирани от защита.

Както „ 24 часа “ към този момент писа, двойката е подведена под отговорност за причиняване на междинна телесна щета на малолетно момче. Главата му е обезобразена, изгорена, тук-там няма коса. Чернев има още две обвинявания – че е принуждавал 5-годишното дете да прави неща срещу волята си посредством мощ и закани и че на 21 ноември 2023 година му е предизвикал лека телесна щета, още веднъж в изискванията на домашно принуждение.

„ Експортирани са видеа от мобилния му телефон, видно от които е осъществено закононарушение на обвинения против малолетното дете. В огромна част от клиповете те са чисто голи. Двамата се намират явно в жилището на обвинения “, сподели прокурор Байрякова. По думите ѝ във видеата Петър Чернев оповестява дата, какво ще се случи, а по-късно упражнявал принуждение над дребния и го унижавал. Това се е случило и на 21 ноември м.г. На клип се виждало по какъв начин той нанася „ жесток побой “ на момчето. То е било съборено от стол за компютър, паднало е на земята, било изритано, вдигнато за крайници и подхвърлено, като от самото начало било без облекла.

За побоя, в който са упрекнати Петър Чернев и майката Стела Алексиева, няма съответна дата. Разследващите са открили, че той се е случил през декември м.г. в жилището на 35-годишния мъж, където тримата живеели. „ На мястото на пострадването детето няма коса, не може да се откри дали има кожа и на каква дълбочина е увреждането. Но може да се откри обезобразяване на част от тялото и краткотрайна заплаха за живота “, уточни прокурорката.

Травмата е била нанесена в банята, като съседка е чула плачът на детето оттова. Чернев и Алексиева в началото обяснили, че Адриан самичък се е изгорил, до момента в който се къпел. Такива бяха и изказванията на бранителите на двамата упрекнати – че нищо не е потвърдено, а контузиите на момчето станали по нехайство. По думите на юрист Йордан Давчев обстоятелствата не приказват за междинна телесна щета. „ Не се спори, че доверителят ми е осъществил лека телесна щета при изискванията на домашно принуждение. Той прави цялостни признания за това. Но е изцяло опровергано изказванието, че е предизвикал междинна “, безапелационен беше той. И добави, че обвиняването е „ прекомерно напомпано “. Давчев изрично отхвърли обвиняването за принуждаване, както и заплахата клиентът му да се укрие или да извърши друго закононарушение. Петър Чернев има непрекъснат адрес и работа. В последните си думи пък обвиненият съобщи, че има щерка на 10 година Мъжът има 2 предходни санкции за владеене на марихуана, само че съгласно отбраната му това не демонстрира, че ще извърши ново закононарушение.

След близо 3-часово съвещание арбитър Иван Калибацев пусна Стела Алексиева с най-леката мярка за неотклонение „ подписка “ и остави Петър Чернев зад решетките.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР