Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят

...
Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят
Коментари Харесай

Премиерът Борисов за отстраняването на журналистката Великова: "Главанаци"

Главанаци, главанаци е точната дума. Имам възприятието, че го вършат преднамерено ", с тези думи министър председателят Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Русе отстраняването от ефир на журналистката от БНР Силвия Великова, чийто сектор е правосъдната система.

Попитан кой го прави, министър председателят Борисов отговори: " И аз не мога да схвана кой ".

Великова беше отстранена като водеща на предаването " Преди всички " и от ресора си, само че късно вечерта нощес възобновена. Тя изясни посредством фейсбук, че натискът за свалянето й от ефир е бил толкоз мощен, че заплашвал надали не радиото. В момента пред БНР тече митинг на публицисти против ограничението на свободата на словото.Борисов сподели, че се е обадил още през вчерашния ден на Великова като научил за отстраняването й, с цел да ревизира дали е вярна тази информация. Двамата се познавали персонално още от времето, когато Борисов беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а Великова отразявала работата на ведомството. От тогава двамата се поздравявали по телефона за празници и поддържали естествени човешки връзки.

Борисов сподели, че не познава шефа на БНР, само че помолил да му предадат, че през парламентарната група на ГЕРБ да ще му изиска оставката, в случай че не " оправи това безсрамие " и не върне журналистката на работа. " Като чух за тази нелепост, й се обадих да удостовери. Не го познавам шефа на БНР, не съм го и виждал. Помолих да му предадат, тъй като изпълнителната власт дава парите, само че не се меси, само че съм и ръководител на партия, чиято парламентарна група е гласувала за неговия избор, и в случай че не оправи това безсрамие, ще отида в Народното събрание и ще накарам парламентарната група да му желае оставката. ", сподели Борисов.

Запитан дали вижда в проблема намесата на Движение за права и свободи или прокуратурата отговори: Не мога да кажа кой, аз знам какво щях да направя като ръководител на ГЕРБ, в случай че не я бяха върнали ".

ГЕРБ няма да заплаща на медии за политическа реклама за изборите

Борисов сподели, че ГЕРБ няма да дава пари за реклама по време на предизборната акция както на разпространилия без позволение фотоси с интимно наличие уебсайт ПИК, по този начин и на други медии. Той омаловажи смисъла на случая със фотосите, ориентирани против претендента за кмет на " Демократична България " Борислав Игнатов като сложи медиите под един знаменател: " Скандалът с ПИК е като абсурдът с " Бивол " и доста други малките екрани и радиа. На евроизборите сме дали на големия брой медии от партийната дотация, в този момент не даваме на никой. Това съм разпоредил. Така че за политическа реклама пари ПИК няма да получи от нас, само че няма да дадем и на другите медии, тъй като считам че и те по същия метод прекаляват в други сфери. Това, което можем да създадем, е да не им даваме пари за политическа реклама. Точка. "

Едновременно с това от думите на премиера се разбра, че това не се отнася за парите за реклама на европроекти, които медиите получават посредством министерствата. " На министерствата не се месим ", сподели Борисов с ангажимента, че Министерският съвет няма контракт с ПИК.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР